Съдържание:Мазни храни и месоСандвичи и бургериАлкохолКафеЦитрусови плодове и соковеМаринати ‹›Препоръчано

...
Съдържание:Мазни храни и месоСандвичи и бургериАлкохолКафеЦитрусови плодове и соковеМаринати ‹›Препоръчано
Коментари Харесай

Забранени храни при махмурлук

Съдържание:

Мазни храни и месоСандвичи и бургериАлкохолКафеЦитрусови плодове и соковеМаринати  Забранени храни при махмурлук ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Вероятно всеки народ, в случай че не и всеки човек, има свои лични предписания за справяне с махмурлука. Въпреки това специалистите са подбрали няколко питиета и храни, които не би трябвало да се употребяват, в случай че желаете да влезете във форма по-бързо.

Значителен брой хора претърпяват махмурлук понякога и това възприятие може да бъде доста неприятно, изключително в случай че денят стартира с него, а занапред имате да свършите толкоз неща. Много от нас са наясно със съществуването на специфични средства за лекуване на махмурлук, само че и мнозина знаят, че да вземем за пример студеният душ или горещият чай са най-хубави за това неразположение.

Какво обаче може да утежни положението ни при махмурлук, кои са неразрешените храни и питиета при махмурлук?

Мазни храни и месо

Най-лошото нещо, за което можете да се сетите за битка с махмурлука. Това освен няма да ви помогне да се почувствате по-добре, само че и ще утежни положението ви. Има мнение, че тялото се нуждае от помощ и като ядете по-лесно ще се оправи с махмурлука. Нищо сходно. Ако не желаете да ядете, тогава храната просто няма да бъде усвоена, тя ще излезе дружно с повръщането.

Част от силата на организма ще се изразходва не за битка с отравянето с алкохол, а за асимилиране на мазнини и протеини, което значи, че положението ви няма да се усъвършенства скоро.

Високопротеиновите храни без добавени въглехидрати несъмнено могат да влошат главоболието. Но да ядете нещо висококалорично и мазно преди да пиете алкохол е вярно, махмурлукът заран ще бъде доста по-слаб. Това е по този начин, тъй като мазнините покриват лигавиците на хранопровода и червата и понижават абсорбцията на алкохола.

Сандвичи и бургери

 Вредни храни при махмурлук

Независимо от пълнежа им, сандвичите са неприятна храна за хора с махмурлук. Трудни за асимилиране, също ще попречат на тялото да се бори с махмурлука.

Алкохол

Често хората пият бира или чаша корав алкохол за изтрезняване. Оказва се, един от най-често срещаните лекове за махмурлук е и един от най-неправилните. Да, в кратковременен проект дребна доза алкохол ще ви помогне да се възстановите бързо, само че в дълготраен проект признаците ви единствено ще се влошат. Само в извънредно тежко положение, съпроводено от спазми и под паника офанзиви, можете да разредите 50 г водка или ракия в чаша вода и да я изпиете в границите на 3-4 часа.

Кафе

Може да се изпие чаша кафе за облекчение на признаците на махмурлука, само че някои хора прекомерно се надяват на това пиво, пият кафе съвсем с кофи. В този случай вашето здравословно положение единствено ще се утежни. То мощно дехидратира тялото, което в действителност към този момент е обезводнено от алкохола. Освен това кафето може да повлияе на сърдечната активност, да увеличи кръвното налягане, тъй че вместо мечтаното облекчение, може да получите съществено утежняване на положението, което към този момент изисква здравна интервенция.

Цитрусови плодове и сокове

 Цитрусите не оказват помощ при махмурлук

Има разбиране, че витамините в цитрусите ще оказват помощ бързо да се справите с махмурлука. Те обаче съдържат доста киселини. По време на махмурлук има доста ацеталдехид в кръвта, спомагателна доза киселина единствено ще утежни обстановката - всичко ще се разгради по-бавно.

Маринати

Някои ги бъркат със саламурите, които в действителност оказват помощ при махмурлук. Но саламурата съдържа единствено вода и сол, до момента в който маринатата съдържа оцет. Стомахът към този момент е нервиран от алкохола и вие добавяте към него киселина. Ако няма оцет, може да пиете - солената саламура ще помогне за възобновяване на водно-солевия баланс в тялото.

Също по време на махмурлук не би трябвало да се злоупотребява с медикаменти, по този начин товарите тялото в допълнение. Не забравяйте, че почивката и умереното пиянство на чиста вода ще ви оказват помощ най-добре.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР