Съдържание:Какво да правим, ако кучето глътне предмет? Особено опасно е,

...
Съдържание:Какво да правим, ако кучето глътне предмет? Особено опасно е,
Коментари Харесай

Какво да правим, ако кучето глътне предмет

Съдържание:

Какво да вършим, в случай че кучето глътне предмет? Особено рисково е, в случай че кучето глътне предмети катоЗнаци, че кучето е глътнало предметиПовръщане при кучетоДиария при кучетоАпатия при кучето  Какво да вършим, в случай че кучето глътне предмет ‹›  Повод за малко куче, автоматизиран, 5 метра Страхотен аксесоар за вашето куче:Повод за малко куче, автоматизиран, 5 метра19.00 лева.Виж ››

Кучетата са доста любопитни животни, като това изключително мощно си проличава по време на разходки, когато те могат да се пробват да опитат на усет или даже да изядат нещо.

Какво да вършим, в случай че кучето глътне предмет?

Чуждите тела са рискови, както просто за общото самочувствие на животното, по този начин и за тяхното здраве, като от време на време даже могат да доведат до гибел, в случай че са остри да вземем за пример. Прогнозата тук зависи в огромна степен от това за какъв предмет приказваме. Във всеки един случай е значимо незабавно да потърсите ветеринар, който да помогне на животното.

Често в резултат на глътнатия предмет кучето може да стартира да се за задушава. Поради дефицит на О2, то може да загине. Ако предмета, който е глътнал е изострен, тогава това може да докара до скъсване на хранопровода и до вътрешно кървене на кучето. В този случай е много мъчно да се избави животното, изключително в случай че не е потърсена в точния момент лекарска помощ.

Особено рисково е, в случай че кучето глътне предмети като:

- Пълнител за котешки тоалетни;

- Батерии;

- Памучни тампони;

- Остри предмети (игли, гвоздеи и други);

- Ластици;

- Конци;

- Магнити.

Най-важното в тази ситуация е да следите постоянно държанието на кучето си, както и неговото самочувствие. Именно стопанина познава най-добре питомеца си и може да забележи, в случай че има някакъв проблем. При подозрение, че любимецът ви е глътнал нещо, незабавно потърсете лекарска помощ.

Знаци, че кучето е глътнало предмети

 Какво да вършим, в случай че кучето глътне предмет

Не можете постоянно да сте до кучето ви и да следите за държанието му. Именно по тази причина, в случай че забележите някои от тези признаци, тогава би трябвало да разбирате, че нещо не е наред и незабавно да потърсите ветеринар. Ето и част от признаците за глътнат предмет от кучето:

Повръщане при кучето

То поражда незабавно след банкет на кучешка храна или вода. Това е обвързвано с непроходимостта на стомашно-чревния тракт.

Диария при кучето

При изхождане не рядко могат да се следят примеси на кръв. В този случай цветът ще е мрачен към черен. Това може да приказва за увреждане на стените на стомаха и червата. Ако кучето кучето ака кръв, това може да е симптом на вътрешно кървене. Това е доста рисково и се следи, в случай че кучето е глътнало изострен предмет, като да вземем за пример игра.

Апатия при кучето

Безспорно, загубата на течности води до дехидратация на организма. Ако питомецът ви е бил палав и доста деен, а внезапно се промени радикално, то обезателно би трябвало да обърнете внимание на това, защото може да е признак и на глътнато непознато тяло.

С появяването на новия член в фамилията, стопанинът носи отговорност за него и здравето му. Необходимо е да премахнете всички рискови предмети за кучето. Това се прави с профилактични цели, с цел да се предпазите от опцията кучето ви да глътне предмет. В случай обаче че въпреки всичко тя е глътнал нещо, тогава незабавно би трябвало да го заведете на ветеринар, без да губите и минута, защото това може да е доста рисково за здравето на кучето.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР