Съдържание:Избягвайте алергениПочистете дома сиИзползвайте лекарства без рецептаОпитайте с природни средстваПомислете

...
Съдържание:Избягвайте алергениПочистете дома сиИзползвайте лекарства без рецептаОпитайте с природни средстваПомислете
Коментари Харесай

Как да се справим с пролетните алергии?

Съдържание:

Избягвайте алергениПочистете дома сиИзползвайте медикаменти без рецептаОпитайте с естествени средстваПомислете за имунотерапия  пролетни алергии ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Пролетта е хубав сезон, когато цветята стартират да цъфтят и времето става по-топло. За доста хора обаче пролетта значи и появяването на признаци на алергия.

Пролетните алергии се предизвикват от полени от дървета, трева и бурени, които могат да провокират признаци като кихане, хрема и сърбящи очи. В тази публикация ще разгледаме някои ефикасни способи за лекуване на пролетни алергии.

Избягвайте алергени

Първата стъпка в лекуването на пролетните алергии е избягването на алергени, доколкото е допустимо. Това може да значи да останете на закрито по време на дни с висок полен или да държите прозорците и вратите затворени. Носенето на маска също може да бъде потребно, когато сте навън. Също по този начин е добра концепция да избягвате действия навън, като косене на трева или градинарство.

Почистете дома си

Редовното разчистване на дома ви може да помогне за понижаване на количеството полени, които навлизат в жилищното ви пространство. Прахосмукачката на килими и мебели, прането на спално долни дрехи в гореща вода и потреблението на пречиствател на въздуха могат да оказват помощ за понижаване на алергените в дома.

Използвайте медикаменти без рецепта

Лекарствата без рецепта могат да бъдат ефикасни при лекуването на признаците на алергия. Антихистамините могат да оказват помощ за понижаване на кихането, хремата и сърбежа в очите. Назалните спрейове също могат да оказват помощ за облекчение на конгестията и постназалното капене. Деконгестантите могат да оказват помощ за понижаване на подуването на носните проходи.

 облекчение на пролетните алергии

Опитайте с естествени средства

Има няколко естествени средства, които могат да оказват помощ за облекчение на признаците на алергия. Нети саксиите и физиологичните назални спрейове могат да оказват помощ за изплакването на алергените от носните проходи.

Местният мед може да помогне за създаване на имунитет към локалния прашец. Кверцетинът, естествено съединяване, намиращо се в някои храни като ябълки и лук, може да помогне за понижаване на възпалението и признаците на алергия.

Помислете за имунотерапия

Имунотерапията, известна още като алергични инжекции, може да помогне за понижаване на тежестта на признаците на алергия с течение на времето. Това лекуване включва инжектиране на дребни количества алергени в тялото, като последователно се построява имунитет към тях. Имунотерапията нормално се предлага за хора с тежки алергии или такива, които не реагират добре на други лекувания.

В умозаключение, пролетните алергии могат да бъдат досадни, само че са лечими. Избягването на алергени, почистването на дома ви, потреблението на медикаменти без рецепта, изпробването на естествени средства и обмислянето на имунотерапия са ефикасни способи за лекуване на пролетни алергии.

Ако признаците ви не престават, добра концепция е да говорите с вашия снабдител на здравни услуги, с цел да обсъдите спомагателни благоприятни условия за лекуване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР