Съдържание:1. Почистване с паста за зъби2. Почистване с лимонов сок3.

...
Съдържание:1. Почистване с паста за зъби2. Почистване с лимонов сок3.
Коментари Харесай

Как да почистим фугите с подръчни средства?

Съдържание:

1. Почистване с паста за зъби2. Почистване с лимонен сок3. Почистване със сода за хляб4. Почистване с бял оцет5. Домашна грижа за към този момент почистените фуги  Как да почистим фугите с подръчни средства?

Вероятно на всеки му се е случвало тъкмо когато реши, че е пристигнало време фугите на плочките в банята, кухнята или коридора да бъдат почистени, да откри, че препаратът, очакван за тази цел, е приключил.

Трябва ли да се отказвате от чистенето на фугите? Не, тъй като едва ли скоро отново ще ви пристигна музата и има доста способи да изчистите фугите и с подръчни средства.

Подчертаваме обаче, че изброените тук се отнасят единствено за почистването на бели фуги, а не на цветни.

1. Почистване с паста за зъби

Да, може вкъщи да не разполагате със специфични средства за разчистване на фуги, само че едва ли сте се оставили без паста за зъби. Логично е тя да има избелващ резултат освен върху зъбите ви, само че и върху фугите. Намерете отнякъде остаряла четка за зъби и с нейна помощ натъркайте добре фугите. Оставете пастата за зъби да работи в продължение на към 30 мин и след това я отмийте с вода.

2. Почистване с лимонен сок

 Почистване на фуги

Заради високата си киселинност лимоновият сок бързо би разградил натрупалите се мръсотии по фугите ви. Можете непосредствено да натъркате фугите с комат лимон или да изцедите лимонен сок, който благодарение на четка да втриете в нечистите фуги. Изчакайте към 30 мин, разтъркайте още веднъж благодарение на четката и измийте. Отново ще повторим, че това, както и всички подръчни средства, които изброяваме в тази публикация, касаят само почистването на бели фуги. Те имат ясно изразен избелващ резултат, който не е подобаващ за цветните фуги.

3. Почистване със сода за самун

Направете си каша от сода за самун и вода и намажете с нея фугите. След към 30 мин намокрете фугите с гореща вода и ги изчеткайте с четка. Когато видите, че те възстановяват белия си цвят ги изплакнете.

4. Почистване с бял оцет

Макар в наши дни балсамовия оцет да се постанова от ден на ден, то не подценявайте и усета на белия оцет. Тук обаче няма да приказваме за усета му, а за избелващата му мощ. Абстрахирайте се за известно време от острата му миризма и натъркайте с него фугите на плочките си. Освен че ще отстрани нечистотиите по тях, той е и ефикасно средство против плесен. Добавяме и обстоятелството, че отстранява неприятните миризми.

5. Домашна грижа за към този момент почистените фуги

 Средства за разчистване на фугите

Добре, към този момент сте съумели единствено с подръчни средства да изчистите фугите си. Но докога те ще наподобяват толкоз искрящо бели? Няма ли метод да удължите този интервал?

Да, има и ще ви срещнем с следващата домашна хитринка. След като фугите са измити и изсъхнали от водата, с която сте ги изплакнали, ги натъркайте с бяла свещ като следвате контурите им. По този метод ще ги запечатате и ще отложите с много време идващото им измиване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР