Събраните средства са хиляда лева от благотворителен търг на палачинкови

...
Събраните средства са хиляда лева от благотворителен търг на палачинкови
Коментари Харесай

Събраха 1000 лв. от търг на палачинки за параклис в Търговищко

Събраните средства са хиляда лв. от благотворителен търг на палачинкови изкушения в търговищкото село Мировец. Търгът бе част от програмата на третия Празник на палачинката, описа Валя Дамянова, която е уредник на самодейността. Тя събра в събота стотици хора в обитаемото място. 

Парите от търга ще бъдат употребявани за дотъкмяване на съградения с дарения на локални поданици и други благодетели параклис „ Св. Иван Рилски “ в селото.

Градежът на черквата стартира през 2018 година След няколко години на спомоществователство и строителни действия, параклисът е подготвен. Предстои регистрация в Епархията и закупуване на църковна утвар и икони.

На търг бяха разиграни кулинарни изкушения, спечелили първите места в конкурс, разгласен от уредниците. Разпределени в категории – сладки и солени палачинкови изкушения, те бяха оценени от жури.

Най-скъпо продадена е палачинкова торта , дело на Анета Кирчева – читалищен секретар в село Пробуда. Тортата е изплатена за 325 лв., показа Валя Дамянова.

„ Радостна съм, че празникът се разраства с всяка година. Имаше доста хора, които имат своите упования. За идната година ние ще се опитаме да ги покрием “, добави Валя Дамянова.

Празникът на палачинката се организира в селото от 2018 година Той е част от самодейностите за обичайния общ брой на обитаемото място, който се организира всяка първа събота на ноември. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР