Събитията в Казахстан не са нито първият, нито последният опит

...
Събитията в Казахстан не са нито първият, нито последният опит
Коментари Харесай

Путин побесня! Какво каза на света

Събитията в Казахстан не са нито първият, нито последният опит за външна интервенция във вътрешните работи на нашите страни. Няма да позволим реализацията на сюжета с цветните революции. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с водачите на страните от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), съобщи БНР.

По време на срещата Владимир Путин каза, че интернационалните сили ще останат на територията на Казахстан толкоз време, колкото реши казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев.

„ След като извърши функционалностите си, несъмнено целият контингент ще бъде изведен от територията на Казахстан. Разглеждаме нашите общи дейности като извънредно навреме и безусловно законна акция “, сподели Путин.

В Казахстан са ситуирани 2300 бойци от интернационалните сили на Организацията на контракта за групова сигурност и 250 единици техника, уточни Касим-Жомарт Токаев. Той назова събитията в страната „ опит за държавен прелом “ и даде обещание да показа пред света доказателства за подготовката на „ терористична експанзия “.

По думите му по време на безредиците са починали 16 чиновници на реда, а жертвите измежду мирното население се прецизират. Междувременно посолството на Казахстан в София популяризира изказване на специфичния представител за интернационалното съдействие Ержан Казъхан.

„ Отразяването на събитията в някои задгранични медии оставя неприятни усещания, че казахстанското държавно управление преследва мирни стачкуващи. Нашите сили за сигурност влязоха в борба с нападателни тълпи, които направиха нагли терористични актове.

Предвид размера на дезинформацията и бързо разрастващата се обстановка в Казахстан дано не вършим прибързани изводи и да позволим да се организира цялостно следствие, с цел да се разкрие истината “, сподели специфичният представител на президента на Казахстан за интернационално съдействие Ержан Казъхан, написа Novini.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР