С вота на недоверие, който внесоха в парламента, Корнелия Нинова

...
С вота на недоверие, който внесоха в парламента, Корнелия Нинова
Коментари Харесай

С вота на недоверие Нинова и Костадинов сплотяват сглобката

С вота на съмнение, който внесоха в Народното събрание, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов действително сплотяват сглобката.

Така стоят нещата.

Този избор е непотребен, неудобен и несвоевременен. Изборите преди малко са отминали, изборната интензивност удари следващо дъно - явен знак, че на жителите им е писнало от политиката и политиците и желаят да бъдат оставени на мира.
И в този миг Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ вземат решение да нападат кабинета по тематиката за националната сигурност.

Това е толкоз неуместно, колкото въпросът „ Чий е Крим “ в акция за локални избори. Защото по евроатлантическите въпроси сглобката е бетон, тук дори нюанси няма. И по тази причина в миг, в който Бойко Борисов приказва за предоговаряне, съдружно съглашение, а депутатите от ГЕРБ не влизат в пленарната зала и провалят знаковото първо съвещание на Народното събрание след изборите, опозицията комфортно вади цимента, с който да бъде сплотено ръководството. Да е кристално ясно, че кабинетът е постоянен.

Резултатите от този избор са авансово известни – седем часа говорилня, късане на ризи и най-после – 168 гласа (ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Политическа партия – Демократична България и ДПС), с които настояването на съмнение бива отхвърлено.

Да, хората на Костадинов и социалистите ще имат още един път опция да подлагат на критика. Да приказват, че държавното управление отпуска 1,3 милиарда лева за американските бойни машини " Страйкър " без глоба на Народното събрание, че военните хранилища са " ометени ", а оръжието пратено в Украйна, с което се оголва националната защита и т.н. 

Но кой ще ги чуе? На междинния жител не му е до това, политическите наблюдаващи ще отбележат този избор от кумова срама, просто тъй като той нищо няма да промени.

 

Изборите минаха и е време политиците да се заемат с действителните проблеми на жителите. А те най-видимо са показани в бюджета, тъй като там ще стане ясно има ли и какъв брой пари за държавните чиновници, за пенсионерите, за развиване на инфраструктурата, ще заплащат ли още веднъж ресторантьорите 20% Данък добавена стойност като всички или не, ще има ли бонус за тези, които рапортуват за неплащане на налози.

 

И накрая  - за силата на една съпротива се съди по успеваемостта на нейните дейности. Точно по данъчните закони опозицията може да покаже обществена сензитивност. Какъв коректив може да бъдат Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ по тематиката за националната сигурност? Каква друга национална сигурност оферират? Предлагат ли България да излезе отвън Европейски Съюз и НАТО? Не! Защото тъкмо по тематиката за националната сигурност и ориентацията на страната има цялостен народен консенсус. 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР