С решение на Общинската избирателна комисия от днес Иван Гавалюгов

...
С решение на Общинската избирателна комисия от днес Иван Гавалюгов
Коментари Харесай

Иван Гавалюгов остава кмет на Ботевград

С решение на Общинската изборна комисия от през днешния ден Иван Гавалюгов остава на поста си като кмет на общината Ботевград. След двучасово съвещание, с 4 гласа „ За” и 9 гласа „ Против” ОИК реши, че няма съображение за отстраняването му, като в залата не бяха позволено медии.

По време на съвещанието пред постройката на общината се събраха над 700 поданици и поддръжници на кмета, а ръководителят на партия МИР Симеон Славчев персонално съобщи поддръжката си, към определения от партията Гавалюгов.

„ Политическа партия МИР влезе в политиката със поръчката, че ще организира политика по нов, чист и транспарантен метод и няма да влиза в схеми и корупционни измами. В проблема в Ботевград ясно се вижда манталитета на статуквото, в който „ Крадецът вика дръжте крадеца”. От управлението на партията изрично заставаме зад Иван и ще го поддържаме и отсега нататък, защото нямам доверие ГЕРБ да спрат до тук с манипулирането както на вота, по този начин и на резултатите по-късно ", безапелационен беше Симеон Славчев пред събралите се пред постройката на общината.

По думите му с наличието си пред общината през днешния ден жителите на Ботевград за следващ път демонстрираха, че истината и честността са качества, които освен ценят високо, а имат и демонстрират. Той добави, че от МИР ще се борят с всички законови средства да не се стига до отстраняването на нито един определен от партията кмет или общински консултант.

Причина за желаното премахване на новоизбрания за втори мандат кмет на Ботевград стана сигнал от 2015 година за спор на ползи. „ Това е следващ епизод с щастлива за Ботевград и за мен развръзка” съобщи Иван Гавалюгов и добави, че и съгласно него натискът против това, той да бъде кмет на Ботевград, ще продължи. Той е безапелационен, че изборът му е засегнал доста политически и стопански кръгове в общината и това е мотивът да се желае отстраняването му.

Избраният от партия МИР кмет на Ботевград показа, че по негово мнение, най-заинтересовани от това, той да не е към този момент кмет на общината, са семейството Златеви, които имат сериозен интерес към водата на язовир Бебреш. Според Гавалюгов тази централа не е трябвало да бъде строена там и има доказателства, че постоянно работи отвън обсега на тяхното позволение.

В 7-дневен период заинтригуваните страни могат да апелират решението на Общинската изборна комисия пред Върховния административен съд, а от МИР са безапелационни, че няма да позволен посредством операции да бъде отхвърлен кмета Гавалюгов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР