С проверки на търговските обекти, през настоящия уикенд, стартират лятната

...
С проверки на търговските обекти, през настоящия уикенд, стартират лятната
Коментари Харесай

Инспекторите на НАП в партньорство с лоялните търговци по морето

С инспекции на комерсиалните обекти, през сегашния уикенд, започват лятната контролна акция инспектори от Национална агенция за приходите Варна. Вече е построено профилирано звено " Оперативни действия “ към Главна дирекция " Фискален надзор “, което разполага с всичко належащо за осъществяване на ефикасен надзор за съблюдаване на данъчното законодателство. При нужда инспекциите ще се правят в интензивно взаимоотношение с други органи и институции на локалната и държавна власт. Целта на контролните екипи  ще бъде търсене на предпазен резултат и в партньорство с лоялните търговци да се реализира смяна в държанието на всички задължените лица за непринудено съблюдаване на законите.

Основни акценти на летните  проверки  ще са действителното отчитане на паричните обороти и издаването на касови бележки. Мобилните екипи разполагат с задоволително запаси за използване на разнородни способи и похвати. За не издаване на фискален бон ще се затварят търговски обекти за период до един месец. Освен  директни наблюдения, ще се употребява отдалечената връзка на касовите апарати със сървърите на Национална агенция за приходите, с цел да се откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Масово ще се ползва и способа за " скришен клиент “. Ще бъдат проверявани заведения за хранене, барчета, магазини, тържища, борси, хотели и всеобщи културни и спортни мероприятия както по Черноморието, по този начин и в целия район.

Проверките в комерсиалните обекти ще се правят с изключение на в границите на формалното работно време и в часовете отвън него, и освен в дeлничнитe, а и пpeз пoчивнитe дни на летните месеци. Всички инспектори имат публични легитимации на Национална агенция за приходите и в никакъв случай, при никакви условия не събират парични санкции на място и на ръка. Наложените наказания с АУАН и Национален парк се внасят единствено по банков път. Глобата за не издаване на касова записка за физическите лица, които не са търговци, а да вземем за пример продавачи в комерсиалните обекти, е в размер от 100 до 500 лева, а за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 2000 лева Сигнали за нередности  се одобряват на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на имейл [email protected].
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР