С помощта на футболни ултраси украинските спецслужби възнамеряват да дестабилизират

...
С помощта на футболни ултраси украинските спецслужби възнамеряват да дестабилизират
Коментари Харесай

ЛНР: Украински спецслужби готвят провокации в Луганск с помощта на футболни ултраси

С помощта на футболни „ ултраси ” украинските спецслужби имат намерение да дестабилизират ситуацията в Луганската национална република, съобщили от Министерство на вътрешните работи на републиката за изданието rusvesna.su.

На „ горещата линия” в Министерство на вътрешните работи е получен обстоен сигнал, след чиято инспекция се оказало, че в следените от украинската войска селища Счастие и Станица Луганская в някогашни учебни заведения са настанени две съмнителни групи от млади мъже мъже по към 20 души, които на никое място не вървят и с никого не поддържат връзка, не пият и не се бият. Проверката посочила, че това са футболни „ ултраси”.

В края на февруари там пристигнали покрити камиони със сандъци, цялостни с камуфлирани милиционерски униформи.

Все още не е изяснено какъв ще е сюжетът за потребление на футболните хулигани и по кое време ще стане това, само че явно това ще е обект на близко бъдеще.

В началото на март по „ горещата линия” с Министерство на вътрешните работи се свързала жена от селището Новойдар в окупираната от украинците част на Донбас. Тя споделила, че чула мъже с украински униформи да беседват на британски. Нейна позната край селището Красная срещнала араби – разпознала ги, тъй като в миналото в института учила и с араби.

Проверката на службите от ЛНР открила, че в региона на Новоайдар са пристигнали непознати наемници, които в този момент откриват взаимоотношение с украински подразделения.

Министерство на вътрешните работи на ЛНР провела „ гореща” телефонна линия за предаване на информация, като номерата 509–591 и 585–117 са необятно оповестени, операторите одобряват позвънявания непрекъснато. Зад фронтовата линия територията също принадлежи към Донбас и популацията е преобладаващо рускоезично.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР