С парите от Европа шега не бива. Както и да

...
С парите от Европа шега не бива. Както и да
Коментари Харесай

ПРОБИВ! Лаура Кьовеши разследва три ГЕРБ фирми около Пламен Нунев

С парите от Европа смешка не трябва. Както и да се вършат фиктивни образования, тъй като Европрокуратурата е изключително взискателна и методична при инспекциите си. И отърване няма, а глобите са тежки – изтриване на сдружения, конфискация на имущество и … затвор.

Май от това най-вече ги е боязън към този момент по-бившите ръководещи. А практиката демонстрира, че макар че към този момент няма Специализиран съд и Специализирана прокуратура, които бяха упреквани, че са бухалка, европрокурорите на Кьовеши не простят.

И в случай че на национално равнище Бойко Борисов е подготвен да седне на масата за договаряния с всички, един ден да дава обещание едно, на идващия друго, единствено и единствено да не го закачат, на локално равнище, настоящи и някогашни високопоставени фигури в ГЕРБ, към момента не престават да са първи на опашката за европрограми, да раздават планове на близки до някогашната власт сдружения, които спонсорират или са спонсорирали партията, написа.

Да, в този момент са се поснишили, изчакват бурята да попремине, ще „ свидлив дупета “, както ми сподели преди време един някогашен народен представител и районен водач на ГЕРБ в Югозапада, с цел да могат да нападат Плана за възобновяване с нови сили и празни сметки. Но не помнят нещо доста значимо – водачът им е подготвен да ги жертва още при най-малкото подозрение, още в начален стадий на инспекциите, единствено и единствено Той да остане чист. И неоцапан.

В „ Буревестник “ стартираме графа, в която от време на време ще публикуваме кой какво е прибирал от поръчките и стратегиите на локално равнище в мощните години на ГЕРБ, когато бяха на власт близо 12 години.

И в случай че някои от огромните измами за милиони към този момент са известни на публиката у нас (пътища, газ, горива), ние ще обърнем внимание на по-малките – сред 200-300 хиляди и 700-800 хиляди лв. – въпреки всичко приказваме за районни схеми.

За една такава в Русе е следствието ни, както и към този момент на Европейската прокуратура. Защото Европа не обича да бъде лъгана. Разследването ни, както и на Европрокурорите, е за 3 сдружения, които може би фиктивно са провеждали образования в интервала 2018-2019 – „ Хотел Космополитан “ АД, „ Инфрабулпак “ ЕООД и „ Агенция Щит “ ЕООД.

На уеб страницата на „ Хотел Космополитан “ АД гордо стои новината, че сдружението “е бенефициент по контракт № BG05M9OP001-1.021-0281 с название „ Повишаване на познания и умения на заети лица – гаранции за европейско обслужване “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”, скица за даване на безплатна финансова помощ BG05M9OP001-1.021 „ Обучения за заети лица ”.

Информация 

За сполучливото осъществяване на плануваните действия се разчита на финансовата поддръжка на Европейски структурни фондове, посредством процедура „ Обучение за заети лица “ по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “. Общата стойност на контракта е за 212 795 лв., продължителността на плана 15 месеца – сред април 2018 и юни 2019 година

Реклама

По наша информация са извършени образования по „ Организация на обслужването в хотелиерството “ на 63 души, както и образования по британски език.
 Красимир Даков и Пламен Нунев са били много близки…
Интересното е друго – в Съвета на шефовете на „ Космополитан “ е цяло семейство – Красимир Даков, Борислав Даков и Христина Дакова. А още по-интересното – Красимир Даков е бил доста непосредствен с някогашния народен представител от ГЕРБ и районен координатор на партията Пламен Нунев.

Двамата към този момент не са в положителни връзки свидетелстват русенци, само че в интервала 2013–2019 демонстрираха отлични такива.

Още през 2014 ДАНС подхвана обръчите от компании, свързани с ГЕРБ, като една от проверяваните компании беше „ Крис груп “. Собственикът й Иван Павлов е кумец на главния спонсор и член на ГЕРБ Красимир Даков, като още тогава излязоха доказателства за топлата връзка Даков – Нунев.

По времето на мощните му години и ръководството на ГЕРБ „ Крис груп “ печели поръчки за над 30 млн. лв. за ремонт на здания и градеж на улици и тротоари в Русе. В момента притежател на капитала на „ Хотел Космополитан “ АД е Галимир Енчев, минаващ за „ дясната ръка “ на Красимир Даков, обвързван обръчите от компании на ГЕРБ.

Над 40 души по градинарство пък е обучило сдружението „ Инфрабулпак “ ЕООД с шеф Стефан Стефанов. Фирмата не е незнайна на русенци. Въпреки че капиталът от 2 лв. е благосъстоятелност на Елена Станьова в този момент, „ Инфрабулпак ” и „ Вектор ” завоюваха преди към 10 години поръчка за поддържане и облагородяване на зелените площи – общинска благосъстоятелност на територията на Русе на стойност 10 416 666 лева без Данък добавена стойност.

Тогава шеф е Милена Кръстева, а адресът за регистрация съответствува с този на Мартин Кръстев – съосновател на проверяваната от ДАНС „ Крис груп “ и е в близки връзки с Красимир Даков. Следите ли връзката. А Даков беше другар на Нунев.

И още едно образование се ревизира от Европрокуратурата – по правни въпроси, пукотевица, самоотбрана и отбрана. Според наша информация през „ Агенция за сигурност Щит “ образование са минали най-малко 20 групи, много от тях формирани от някогашни военни на възраст сред 60 и 75 години … Голяма пукотевица е била. Още повече, че май в Русе няма полигон за пукотевица. От разпитаните очевидци по инспекцията излиза наяве, че 90% от „ участвалите “ в образованието даже не са чували за него, само че пък са разписали протоколите за доклад.
 Кумецът Красимир Тодоров и видният русенски гербопитек Пламен Нунев
Също по наша информация, която към момента не е доказана обаче, за „ образованието “ са усвоени над 500 хиляди лв.. За „ Щит “ също се твърди, че е близка до някогашния народен представител Пламен Нунев. Приближеният на Бойко Борисов даже е спряган за притежател в сянка на компанията, въпреки собствеността в нея да се води на кумеца му Красимир Тодоров.

А преди да влезе в Народното събрание за следващ път в тези години, Нунев работи точно в охранителната компания и беше съветник по сигурност на … Красимир Даков Подобно на „ Крис груп “, „ Космополитан “, „ Инфрабулпак “, възходът на „ Щит “ стартира, откакто ГЕРБ идва на власт през 2009 година Тогава измежду клиентите на охранителната компания са множеството държавни предприятия в града – пристанището, болничното заведение, Русенският университет.

Пак да напомня връзката сред някогашния народен представител и координатор на ГЕРБ в Русе, „ Космополитан “ с шеф Красимир Даков, „ Инфрабулпак “ със Стефан Стефанов и Мартин Кръстев и „ Щит “ със притежател Красимир Тодоров. И за Европрокуратурата да припомня. И за парите по стратегии от Европа. И за възмездието, което май постоянно идва.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР