С оглед на посещението на Кристалина Георгиева в Украйна, заедно

...
С оглед на посещението на Кристалина Георгиева в Украйна, заедно
Коментари Харесай

Николай Свинаров: МВФ е готов да окаже много сериозна финансова подкрепа на Украйна

С оглед на визитата на Кристалина Георгиева в Украйна, дружно с Джо Байдън, МВФ е подготвен да окаже доста сериозна финансова поддръжка на Украйна. Друг е въпросът, че нямаше точни формулировки дали този фонд ще даде парите за възобновяване, или за оръжия и техника. Това съобщи някогашният боен министър Николай Свинаров в студиото на PrimeTime.

Много е мъчно да намериш верния избор, когато си подложен в сходна позиция, като тази на Владимир Путин. За мен той сложи и себе си, и цялата Руска Федерация без опция за избор оттук-нататък. Особено на фона, че няма настоящи дейни интернационалните организации и водачи, които могат да наложат решаването на въпроса по изкусен път. Все по-важно е да се откри методът за дипломатическо споразумяване на въпроса. Според мен освен Европа и Съединени американски щати, а целия свят страда от войната. Разбира се, най-вече страдат Русия и Украйна, които изгубиха десетки хиляди човешки животи. Преди 11 месеца си говорихме, че е допустимо бързо решение. Примирие може да се подписа, само че дълготраен мир – доста мъчно, предвид на условията на двете страни към него, добави той.

Очевидно не можем да се оправим с мигрантите по границата. Проблемът е тежък. Този бизнес стана по-печеливш от разпространяването на опиати. Факт е, че не можеш да охраняваш една граница по този метод. Тук са нужни доста съществени дипломатически ограничения, и то освен сред България и Турция, а и с цел да може целият свят да разбере, че тук има проблеми, разяснява Свинаров по отношение на положението на българската граница и последния случай със починалите мигранти край Локорско.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР