С очакваното горещо време в цяла България през тази седмица

...
С очакваното горещо време в цяла България през тази седмица
Коментари Харесай

13 трика за разхлаждане у дома без климатик

С предстоящото горещо време в цяла България през тази седмица е доста значимо да се разхлаждаме постоянно. Повишаването на температурите може да докара до голям брой здравословни проблеми, само че неналичието на климатик затруднява разхлаждането, написа btvnovinite.bg. Ето 13 метода да се разхладим вкъщи без климатик:

1. Приемайте постоянно течности – колкото повече течности, най-добре вода, приемате, толкоз по-лесно тялото се разхлажда и контролира температурата си. Добре е течностите да бъдат хладни, само че не ледени.

2. Къпете се по-често с хладна или студена вода. Обливането на тялото с вода с по-ниска температура води до събаряне на телесната. При потребление на сапуни с мента също се получава чувство за разхлаждане.

3. Използвайте намокрени парцали върху челото, врата и китките си. Колкото повече охлаждате тези места, толкоз по-бързо ще почувствате облекчение от жегата.

4. Използвайте вентилатори, които да издухват топлия въздух от помещението, в което седите, на открито.

5. Задължително затворете пердетата и щорите си. Липсата на директна слънчева светлина доста намалява температурата в стаята.

6. Спете в чаршафи от естествени материи. Памучните чаршафи са най-хубав избор за горещите дни, като колкото по-тънки са те, толкоз по-добре.

7. Ако имате опция, спете в мазето нощем. Колкото по-ниско сте, толкоз по-голяма е опцията температурата да е по-ниска.

8. Не замразявайте облекла и чорапи, които да употребявате по-късно. Повишената температура на въздуха и тялото ви бързо ще ги разтопят.

9. Затворете вратите на стаите, които не употребявате. По този метод ограничавате хладния въздух единствено в едно помещение.

10. Задължително използвайте абсорбатора в кухнята и вентилатора в банята. По този метод отвеждате горещия въздух от взимането на душ или готвенето отвън дома си.

11. Сменете крушките в дома си с енергоспестяващи, защото те излъчват доста по-малко топлота.

12. Гответе единствено заран и по опция отвън дома си.

13. Хапвайте повече студени храни, само че с едно мислено – избягвайте сладките студени храни, защото несъразмерният банкет на захар ускорява метаболизма и още веднъж покачва телесната ни температура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР