С настъпването на последния месец от годината идва и времето,

...
С настъпването на последния месец от годината идва и времето,
Коментари Харесай

Зимно презареждане

С настъпването на последния месец от годината идва и времето, когато доста хора се отдават на равносметка, означават постигнатото, влагат прекалено много време и сила на всичко, което не са съумели да създадат, което пък от своя страна води до моменти на страдание за изпуснати благоприятни условия, упреци, незадоволство. Но постоянно можем да погледнем на обстановката от друг ъгъл, да потърсим позитивното и да извлечем изгодите, каквото и да се е случило през миналите 12 месеца.

“Зимата е прелестно време да се отървем от бремето на предишното, огромните упования и проекти. Понякога най-хубавото, което можем да създадем, е да спрем за момент и да си дадем отмора. ”

Eмоционална и физическа, да рестартираме мозъка си и да продължим напред - по-спокойни и изпълнени с вяра. Малко религия в бъдещето и в личните ни благоприятни условия, дружно с повече увереност и мисъл за себе си са една сполучлива формула за изцяло задоволство.

Всеки от нас може да се оправи самичък и да стартира начисто, използвайте зимата като опция за ново начало, за освобождение на мозъка и за вдишване на свежа глътка въздух в живота си:

Насладете се на снежния град – когато усетите, че сте прекомерно изтощени от хората и събитията към вас, отделете малко време за една спонтанна разходка в града, макар студа. Вземете си чаша топло, ароматно кафе или чай, освободете съзнанието си от всички мисли, негативи и терзания. Съсредоточете се в дребните елементи към вас: променените от снега дървета, здания, улици. Насладете се на зимната хубост и снежен искра. Усмихнете се на себе си.

Посрещнете зимен залез на красиво място – има нещо особено и магично в слънчевите залези. Поканете скъпи за вас хора и дружно посетете красиво място покрай града, в който живеете, където да се полюбувате на прелестния зимен залез. Този прочувствен миг ще ви зареди с оптимизъм и успокоение, а наличието на положителни другари или обичан човек, ще ви накара да се почувствате същински щастливи и пълноценни.

Прекарвайте повече време измежду природата – споделят, че природата е най-хубавият терапевт. Спокойствието на гората и планината ще ви се отразят повече от добре, ще ви оказват помощ да освободите мозъка от грижите и проблемите на всекидневието и ще ви заредят с позитивна сила и жизненост. Възползвайте се от всяка една опция да отидете на разходка измежду природата, изгодите за прочувственото и физическото ви положение ще бъдат в действителност ефикасни.

Посетете хижа с другари – зимата е отлично време, с цел да организирате поход с другари до хижа в планината. Със сигурност тази дребна екскурзия ще донесе възторг, приятни страсти и наслада. Можете да прекарате време пред камината, да си приготвите вкусна храна, съпроводена с топла напитка или чаша хубаво вино. Уютът и особената атмосфера на планинската хижа, дружно с приятна компания и положително въодушевление, ще ви подействат отпускащо и зареждащо.

Опитайте за първи път ски, сноуборд или кънки на лед – даже и да не си падате по спорта като цяло, да опитате нещо ново постоянно носи със себе си доза развлечение и приятност. Зимата предлага забавни благоприятни условия за забавление – качете се на ски или сноуборд за първи път, пробвайте кънки на лед или просто дайте независимост на детето в себе си и се повеселете с шейни. Положителното преживяване ще ви накара да се отпуснете и да забравите за проблемите и отговорностите в работата. Позволете си да изживеете нещо друго и ново за вас, ще ви хареса.

Пътувайте до непознато място – пътуването постоянно е една приятна терапия, обвързвана с неспокойствие и позитивни страсти. Съвсем не е наложително да отделяте огромни средства за скъпи зимни курорти. Посетете дребен град или непознато село, които ще ви посрещнат, изменени и разкрасени от зимата. Разгледайте любопитни забележителности или просто се разходете по дребните улички, потапяйки се в една своя лична ледена приказка.

Позволете си да изпитате нови страсти и не се поддавайте на напрежението и негативизма. Има обстановки и събития, които няма по какъв начин да направляваме, само че постоянно можем да изберем да се усмихнем, да си дадем нов късмет и да оставим нещата да следват естествения си ход. Рестартирайте мозъка и живота си и посрещнете празниците и новата година с вяра.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР