С над 300 събития събития на територията на цялата страна,

...
С над 300 събития събития на територията на цялата страна,
Коментари Харесай

С над 300 събития отбелязваме Европейските дни на наследството

С над 300 събития събития на територията на цялата страна, България за следващ път ще се включи през 2021 година в Европейските дни на наследството.

Всяка година през септември 50-те страни, подписали Европейската културна спогодба, вземат участие в Европейските дни на наследството - взаимна самодейност на Съвета на Европа и Европейската комисия. В нея се включват повече от 20 милиона европейски жители, което прави Дните най-голямото и най-споделено културно събитие освен в Европа, само че и в света. В продължение на към този момент повече от 25 години Европейските дни на наследството събират хора от страните в Европа като огромно семейство с една концепция: да опознаят и да ценят наследството си, да усетят основаните с помощта на него връзки сред европейските нации.

Тази година тематиката на инциативата е „ Наследство за всички “. А 38-то издание на Европейските дни на наследството е отдадено на възобновяването на културния живот, който пострада съществено от продължителното деяние на ограничаващите ограничения против Covid-19. Целта на тазгодишното издание на Европейските дни на наследството е културните институции да съберат всички на едно място, с цел да почетат дружно благосъстоянието на националното завещание.

Календарът на празничната стратегия в нашата страна е направен от Министерството на културата като народен координатор по осъществяване на Европейските дни на наследството у нас, взаимно с общинските администрации, които от години интензивно спомагат за популяризирането на богатото културно завещание на районите и страната.

По данни на уредниците на събитията се чака да се включат над 300 000 души от 75 общини в другите прояви – фестивали, празници на градовете, публични полемики, кръгли маси, концерти, изложения, поетични състезания, театрални постановки навън, просветителни игри за деца и други събития. Десетки музеи, културни и естествени обекти ще обезпечат свободен вход за посетителите си на 18 и 19 септември.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР