С началото на 2023 година се задава здрава филмова битка.

...
С началото на 2023 година се задава здрава филмова битка.
Коментари Харесай

3-ма млади режисьори ще снимат 5-минутен филм за 5 дни

С началото на 2023 година се задава здрава кино борба. Стартира петото издание на една от най-очакваните кино съревнования за млади кинаджии у нас Награда за кино 355. Напредъкът на новите технологии, метавселената, връзките, обич, пристрастеност и всичко, което света ни сервира оферират неизчерпаеми благоприятни условия от избор на тематики за младите кино създатели.

  Фондация " Стоян Камбарев " продължава традицията и за 5-та поредна година провокира младите кино-таланти като им дава опцията за присъединяване и победа в Награда за кино 355. Иновативният кино конкурс се реализира с поддръжката на Столичната община.

Елитно интернационално жури от Европа, Холивуд и България ще прави оценка кандидатурите и ще селектира 3-ма режисьори, всеки от които ще снима и съобщи 5-минутен игрален филм единствено за 5 календарни дни. Името на новия ръководител на журито ще бъде оповестено скоро.

От 1 януари до 1 февруари 2023 година младите филм-мейкъри, може да  аплайват при цялостна независимост на тематика, жанр и род на филмите си. Многообразието от кино прочит на миналите години, въодушевиха основателите на филмовия конкурс и изискването още веднъж е необакван край. Именно това би трябвало да имат поради претендентите, когато пишат своите сюжети и предават синопсиса си. Както и в предходните издания на  Награда за кино 355  се позволяват единствено напълно авторски сюжети.

Фондация " Стоян Камбарев " ще продуцира трите късометражните ленти и ще даде на екипите, при предпочитание, 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с опция за прилагане на декори, осветяване, атрибут и дрешник. Разбира се, филмите могат да бъдат снимани и на други, определени от младите кинотворци, местоположения. Снимачна и аудио техника ще бъде обезпечена с помощта на правилните сътрудници от MAGIC shop rental, Black Sea film и ARS Digital Studio.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР