Практикуващите християни и ангажираните с писанията вярващи в САЩ са

...
Практикуващите християни и ангажираните с писанията вярващи в САЩ са
Коментари Харесай

Практикуващите християни са по-скептични към AI: Проучване

Практикуващите християни и " ангажираните с писанията вярващи " в Съединени американски щати са по-скептични към бързото развиване на изкуствения разсъдък (AI), в сравнение с обществеността като цяло, съгласно ново изследване на Американското библейско общество.

Във втората глава на годишния отчет " Състоянието на Библията ", оповестен предходната седмица, организацията с нестопанска цел изследва мненията на респондентите за технологията и каква роля играе тя в тяхната религия. Проучването се основава на 2506 онлайн изявленията с възрастни американци във всички щати.

Констатациите демонстрират, че равнищата на неустановеност по отношение на AI са високи на всички места, като 68% от необятната общност не е съгласна с концепцията, че AI може да " предизвиква духовното здраве ", а 58% от хората не са съгласни, че AI може да " помогне в моралното размишление ".

Независимо от ангажираността с Писанията или библейската честност, в отчета се споделя, че " всички не са сигурни по какъв начин може да наподобява бъдеще с AI ". В същото време малко повече от половината от интервюираните са съгласни, че AI ще докара до увеличение на безработицата.

" Американците се опасяват повече, в сравнение с се надяват на изкуствения разсъдък ", съобщи Джон Фаркухар Плейк, основен програмен шеф на Американското библейско общество и основен редактор на Състоянието на Библията. Той добави, че до момента в който изследването демонстрира " огромна неустановеност " навсякъде, " най-голямата неустановеност е в пресечната точка на вярата и AI ".

 Ангажираните с Писанията американци са " малко повече " загрижени за изкуствения разсъдък спрямо американците като цяло, откри изследването. По същия метод те са по-склонни от връстниците си да изразят единодушие с отрицателните изказвания за AI.

Ангажираните с Писанието демонстрираха междинна " оценка на единодушието " от 3,1 на убеждението, че потреблението на AI " опонира на библейското обучение ", спрямо оценка за единодушие от 2,7 за необятната общност. По същия метод те са по-склонни да се съгласят, че неприятното надвива над положителното, когато става въпрос за AI.

Средното равнище на единодушие, че изкуственият разсъдък ще докара до увеличение на безработицата, също е най-високо измежду практикуващите християни, следвани от непрактикуващите християни и нехристияните.

Идеята за духовник, употребяващ AI за създаване на проповеди, също е по-осъдителна измежду практикуващите християни, в сравнение с измежду непрактикуващите или нехристияните.

Проучването на организацията с нестопанска цел откри, че обратно на общоприетото съмнение, поколението Z не са по-позитивни във връзка с AI от по-старите генерации, макар комфорта си с технологиите като " цифрови туземци ". Всъщност поколението Z е " най-загрижено " за това по какъв начин AI ще се отрази на поминъка им, страхувайки се, че им липсват умения за изкуствен интелект, с цел да запазят работните си места, съгласно отчета.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР