С младите хора в общината той не се е срещал,

...
С младите хора в общината той не се е срещал,
Коментари Харесай

ПРЕСТЪПНО: Кандидат-кметът Емил Пейчев поголовно лъже ромите от Царево, обещава им лукс с вода и ток

С младежите в общината той не се е срещал, само че към „ най-благодатните “ гласоподаватели демонстрира изключително внимание

Ако след тези локални избори Емил Пейчев стане кмет на община Царево, първите хора, за които ще се погрижи, са живеещите в ромската махала „ Стрелбище “, на които той дава обещание да им бъде отстъпено правото на градеж, да узакони противозаконните им здания, вдигнати отвън регулацията на града, да им подсигурява, че ще им прокарат ток и вода.

 В покрайнините на Царево страната върна аграрни земи на общината, върху които се разрастват противозаконните постройки, които няма по какъв начин да се узаконят, макар лъжите на Емил Пейчев

Там живеят към 300 индивида, които са се заселвали през годините, измежду които с право на глас са почти 200, само че роднините им са пръснати из цялата община и са „ устроени “ в сходни противозаконни постройки, размножаващи се с вярата, че могат безнаказано и безпределно да се възползват от богатствата на демокрацията.

На предизборно заседание в петък вечерта в този квартал кандидат–кметът на ПП–ДБ с престъпно минало дава отговор утвърдително на всичките им жизненоважни въпроси, касаещи на първо място безусловно противозаконните им домове и обори върху върната от страната на Общината земеделска земя.

Обещанията му са толкоз безапелационни, че се възприемат с екстаз и доверие от слушателите му. Те се възхищават от готовността на бъдещия властник да устрои освен техния живот, само че и на разпрострелите се в близките махали роми, където има действително към още 1000 гласа, в случай че се „ свири на тази струна “.

Свидетел на многолюдната предизборна среща възмутено разяснява през днешния ден, че самият Пейчев през цялата си акция не е заречен безусловно нищо на младежите от общината, само че без никакъв позор и съвест лъже ромите, с цел да получи поддръжката им.

Хората от махалите, които чакат Пейчев да вдигне стандарта им на живот, би трябвало да са наясно, че е невероятно да се отстъпи право на градеж без да се заплаща. ОПС-то, за което той приказва, постоянно се заплаща и може да бъде отстъпено единствено, в случай че се касае за парцели, в които следва да се извърши градеж на постройка с нужното позволение.

Нито един от самонастанилите се роми в махалата не може да узакони своята противозаконна сграда!

Нещо повече, на всички на тези хора парцелите са отвън регулация и се намират върху терен, който е върнат на Общината от страната и по силата на този закон Общината не може да го разпродава, нито да отстъпва права на градеж.

Не е допустимо първо да се издаде позволение за слагане на постройката, да се даде Оборотна помпена станция и дружно с това да се получат удостоверения за поносим градеж. Няма планувана по закон сходна процедура.

Ако хората от махалите са чули тези обещания и могат да четат, дано бъдат сигурни, че това са неистини, раздавани обилно, с цел да се вземат гласове на 29 октомври.

Ето и „ съответните задължения “, които претендентът за кмет Емил Пейчев дава на своите гласоподаватели, живеещи в покрайнините на курортния град, в скандалния аудиозапис, койтоо публикуваме:

– Още първия месец ще имате ток. Трябват ми 20 дни да ви изкарам удостоверения за поставяеми обекти.

– Оттам нататък?

– Ако излъже, ще го линчуваме.

Реклама

– За местата тука какво можеш да ни обещаеш? Общински ли са първо запитвам. Могат ли да се узаконят, който желае да заплаща наем и да си изплати?

– Не ви би трябвало наем, хора. Спокойно могат да се дадат ОПС-та и няма да плащате нищо за това. И по този метод действително, това, което го имате, това ще се води към този момент солидно, солидно строителство и това нещо се вади като поносим градеж и постройката остава законна.

– Сигурен ли си?

– Държиш ли на думата? Пред какъв брой хора ми го казваш, всеки знае – аз не приказвам, единствено веднъж запитвам и след това си диря правата.

– Добре. Но имайте поради, че това е верният път. Друг вид няма.

– Ако спечелиш, обещаваш, че това и това място се узаконява?

– Може да бъдете сигурни в това.

– Пред всички хора го твърдиш.

– Абсолютно. Най-отговорно го декларирам.

– Добре, ток и вода ние ще си прекараме.

– Не, няма вие да си прекарвате ток и вода. Когато имате документи, тогава Енергото и ВиК-то са длъжни.

– Да, аз съм го говорила, чакат документ за благосъстоятелност.

– Да, тъй като имаме партида. Първата къща имах аз в Мандрата. Ние сме положителни хора, положителни роми, културни роми. Имаше един дето татко му умря – на бай Мишо къщата, те са противозаконни, но никой не ги мърда. А знаеш ли ние за какво се махнахме, тъй като те ни принудиха.

Припомняме, че няколко дни преди последните парламентарни избори – на 31 март 2023 година, в прокуратурата в Царево бе входиран сигнал, че локален политик от Политическа партия „ Продължаваме промяната “ раздава пари точно в ромската махала „ Стрелбище “ под предлог, че това са заеми за закупуване на битова техника на разнообразни фамилии.

Разследвана бе и тъжба, подадена в полицията, че същият политик е засичан с претендент за народен представител от листата на ПП-ДБ от Бургас дружно да раздават пари на същите роми, като формалното им пояснение било, че ги подкрепят за закупуване на медикаменти за болните им деца…

Скандалното аудио тук:

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР