С Мисия 2023 г.: Възстановяваме опожарената гора на Стамболово“Нестле България

...
С Мисия 2023 г.: Възстановяваме опожарената гора на Стамболово“Нестле България
Коментари Харесай

Нестле стартира „SOS Залесяване“. Възстановява опожарената гора в Стамболово

С „ Мисия 2023 година: Възстановяваме опожарената гора на " Стамболово “ Нестле България продължава да работи запазване на околната среда като концентрира напъните си в поддръжка на райони, наранени от естествени бедствия
С    Нестле България надгражда идеята като дава своя принос в райони, в които има потърпевши от бедствия гори. Първият план на самодейността ще се концентрира върху възобновяване на опожарената гора в Община Стамболово. От 2014 година насам гората на Стамболово е претърпяла 15 горски пожара,  засегнали 675 декара горска повърхност, които са нанесли съществени вреди върху естествените запаси и биоразнообразието в района.

„ Мисия 2023 г: Възстановяваме опожарената гора на Стамболово “ е дълготрайна – компанията поема ангажимент в партньорство с община Стамболово да възвърне изцяло 30 декара от опожарените горски масиви в Стамболово в границите на три години, което е нужният интервал за подготовка на почвата, засаждане на фиданките и тяхното развъждане до момента в който дръвчетата се прихванат трайно ".
-->
“Инициативата на Нестле България е част от световния ангажимент на компанията действително да способстваме за по-добра и устойчива зелена околна среда. Пострадалите гори в България са сериозен проблем, с осезателен резултат върху биоразнообразието, само че и върху икономическото и обществено положение на районите. Чуваме този SOS сигнал и го трансформираме в идея с дълготраен ангажимент, тъй като това е метод да дадем своя принос освен за природата, само че и за локалните общности, и то по един резистентен и удобен метод. Инициативата започва в Община Стамболово, където за последните 7 години е изгоряла 675 декара гора. Поставяме си амбициозни цели за възобновяване на част от това естествено благосъстояние, които сме уверени, че ще реализираме с дълготраен ангажимент за новозалесените площи, ” сподели Нели Ангелова, управител Комуникация Нестле Югоизточен пазар.

Каузата е част от световния ангажимент на Нестле към запазване на околната среда. Компанията има за цел да реализира нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година, да засади 200 милиона дръвчета в страни, в които добива първични материали  и си е сложила за цел да употребява 100% възобновима електрическа енергия в своите интервенции до 2025 година е продължение на самодейността от 2022 година, в границите на която благодарение на доброволци бяха засадени над 10 000 дъбови фиданки, подкрепяйки плана на Столична община „ Новата гора на София 2 “.  С „ SOS Залесяване “ Нестле България прави идната крачка като от доброволчески акции по залесяване минава на професионална и дълготрайна грижа в границите на 3 години за гори, наранени от естествени бедствия.

Съвместно с общинската администрация и с поддръжката на „ Нестле България “ e създаден акуратен проект от няколко етапи за реализиране на поставените цели по един резистентен и съгласуван със спецификата на региона метод. „ SOS Залесяване “ е идея, която ще сътвори положителни практики за сходни процеси и ще насърчи поддръжката за сходни начинания в задачата за по-добра и зелена околна среда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР