С концерт на Лили Иванова бе открит изцяло обновеният Летен

...
С концерт на Лили Иванова бе открит изцяло обновеният Летен
Коментари Харесай

Стара Загора - 8 хиляди години история причини да я обичаш

С концерт на Лили Иванова бе открит напълно обновеният Летен спектакъл Модерната и европейска индустриална зона " Загоре " е с съвсем напълнен потенциал
Дестинация за бизнес

Първата съвременна, основана по европейски модел, индустриална зона " Загоре " е с съвсем напълнен потенциал. Инфраструктурата е изцяло построена, както и връзките. Тя  е взаимен план на Община Стара Загора и " Национална компания индустриални зони " ЕАД. На територията й свои планове извършват 8 компании. Привлечените вложения са в общ размер на над 150 млн. лв.. Предстои разгръщане на " Загоре ", с цел да отговори на интереса на вложителите към района.
-->
Изцяло освежен Зоопарк

В сърцето на най-красивия натурален парк в града е ситуиран Зоопаркът, съчетаващ актуален образ, отговарящ на условията, зони за отдих, развлечение, научно-изследователска активност. По красивите му алеи са ситуирани над 50 скотски къщи, които са дом на към 400 животни от съвсем всички континенти. Зооградината, ширеща се на 70 дка повърхност, е емблема за града от 1957 година. Тя е втората основана у нас след Софийската.

Грижа за всички

Стара Загора предлага най-вече и разнородни обществени услуги в страната. В съвременна жилищна среда с всевъзможни улеснения е превърната постройката на някогашната Метрология в града. 69 жилището са оборудвани за настаняване на уязвими фамилии.

Екологично мислене

Нови 33 електробуса ще бъдат част от публичния превоз. Автопаркът на общинското сдружение е напълно освежен. 12-метровите нови транспортни средства ще допринесат за намаляването на количеството нездравословни излъчвания.

Иновативно обучение

Образователната инфраструктура в града продължава своето възобновяване. Тече градеж на нова детска градина в центъра. Поетапно се правят поправки и на дворните пространства на детските и образователни заведения. Две нови учебни заведения бяха напълно реновирани и посрещнаха възпитаници на 15 септември. Продължава построяването на STEM центрове, стимулиращи израстването и образованието на най-малките. Тракийският университет е все по-предпочитано висше образователно заведение. Преди дни откри и напълно актуализирано общежитие.

Спорт и отдих

Община Стара Загора зарадва феновете на рисковите спортове с нов и съвременен Скейтпарк. Общата повърхност на площадката за скейтборд, байк, bmx, ролери и скутери е към 2 дка, а самото оборудване обгръща над 800 кв. м. Специализираната зона е с две съществени секции - " Стрийт " и " Боул ".

Почти всички паркови зони в града са актуализирани и дават опция за спорт и детски игри. Градът има над 10 зелени паркови пространства, които приканват за отдих и интензивност, само че са и сцена за разнообразни юношески и спортни събития. През топлите месеци се осъществят забавни пешеходни туристически направления в покрайнините на града.

Място за просвета и туризъм

Стара Загора е хазаин на десетки фестивали и тематични събития. За всеки по нещо качествено е концепцията, от която са родени Межународен джаз конгрес, Международен кино фестивал за ново европейско кино " Златната липа ", Национален тракийски фолклорен събор " Богородична стъпка ", " BeerФестът " и още доста други. Историята на Града на поетите, липите и вършиме улици описват в тематични уикенд направления, а новооткритите артефакти в парк " Зелен чеп " дават поръчка да сътворят нов музеен обект навън.

Обновяване и вероятности

В началото на септември, с концерт на примата на българската музика Лили Иванова, бе открит напълно обновеният Летен спектакъл.

Изцяло нова визия има и покритият пазар " Васил Шаханов " в кв. " Казански ". Две самостоятелни здания събират 115 търговски щанда, кафене и административен център. Изграден е паркинг, хармонична и естетическа градската среда. Разширена бе и ул. " Капитан Петко Войвода ", кръгово кръстовище улеснява придвижването на коли в региона.

Продължава рехабилитацията на улици от градската мрежа, както и пътища в селата.

В момента в Стара Загора, " Водоснабдяване и канализация " ЕООД извършва огромен план за възобновяване на мрежата си в града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР