С издигането на кандидатурата на ректора на СУ проф. Борисов

...
С издигането на кандидатурата на ректора на СУ проф. Борисов
Коментари Харесай

Васил Тончев: Кандидатурата на Герджиков поставя ДБ в трудно положение

С издигането на кандидатурата на ректора на СУ проф. Борисов още един път демонстрира своята политическа вътрешен глас и политическа съобразителност, сподели по БНР социологът от организация „ Сова Харис “.

По думите му наличието на Герджиков в политическия живот ще сложи в мъчно състояние Демократична България.

„ ГЕРБ просто съумя да ги изпревари, Борисов се оказа политически по-ловък. Голяма част от техния електорат, сподвижници ще поддържат Анастас Герджиков. “

„ Главният резултат няма да бъде успеха на президентските избори. Ходът от страна на е доста грациозен “, посочи Тончев.

Според Тончев в изолираност от всички останали политически сили, от ГЕРБ застават зад претендент, който ще има социална поддръжка от авторитетни и необятни обществени кръгове.

„ Много мъчно ще е оттук насетне да кажеш – с тези не беседваме. “

„ Бойко Борисов не би имал никакъв късмет и тази загуба би му коствала доста съществено политическо дискредитиране “, безапелационен е Васил Тончев, който посочи, че предизвикването на Румен Радев Борисов да влезе в ролята на претендент за президент би било „ обречена борба за Бойко Борисов “.

„ Проф. Герджиков ще бъде доста дистанциран от ГЕРБ, в това число като политическа визия. Не мисля, че ще бъде индивидът, който ще бъде на отдалечено от Борисов, както други претенденти, които Борисов е номинирал и изтласквал на водещи политически позиции “, разяснява Тончев.

Относно новата политическа групировка – „ Продължаваме промяната “, социологът предвижда, че против тях ще има и „ много сериозен отпор “.

„ Техният анонс, че ще доближат до 30%, е нереалистичен. “
 ГЕРБ издига Анастас Герджиков за президент * ГЕРБ издига Анастас Герджиков за президент*
ГЕРБ ще поддържа ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември, заяви " 24 часа ", позовав...

Основният запас на новата групировка ще пристигна от хората, които бяха отвратени от политиката и не отидоха до урните на изборите тази година, счита Васил Тончев. Според него най-вече ерозия в поддръжката ще бъде налице при Има Такъв Народ.

„ Между 10 и 15% вървят хората, които биха се отдръпнали от Демократична България и биха отишли към Политическа партия. Тоест не е нещо, което да бъде вълна или да срине Демократична България. “

Най-после постоянен кабинет ще бъде образуван, най-вероятно подсилен от 4 обединения въз основата на раздробеността в политическото пространство, оптимист е Васил Тончев.

„ Тоест с изключение на партиите на митинга, ще би трябвало да получат поддръжката и на Българска социалистическа партия. “

Около 3 милиона ще бъдат гласоподавателите на идните избори 2 в 1 на 14 ноември, означи социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР