С идването на пролетта много хора, особено тези, податливи на

...
С идването на пролетта много хора, особено тези, податливи на
Коментари Харесай

Забравете за пролетната умора с тези 5 храни

С идването на пролетта доста хора, изключително тези, податливи на въздействието на климатичните условия, се борят с проблеми като хронична отмалялост, усилва се потребността им от сън и не на последно място страдат от липса на централизация и сила.

А с наближаването на лятото доста от нас се стремим да загубим някое и друго кило и се поставяме на фрапантни диети за бърз и ефикасен резултат. Въздържаме се от сладки и десерти, което в допълнение способства за възприятието на меланхолия и нервност.

За да избегнем тези признаци и положения на организма е належащо да включим в дневната си диета някои от тези потребни и витаминозни храни.

Боровинки

Боровинките се считат за един от най-мощните антиоксиданти, които подтикват притока на кръв и О2 до мозъка и по този метод може да повишим концентрацията и паметта си за идващите 5 часа. Полезна храна при пролетна отмалялост.

Черен шоколад

Черният шоколад с високо наличие на какао има съществуване на антиоксиданти и магнезий, които подтикват производството на серотонин и ендорфини, подобряващи настроението. Освен това дребните количества кофеин ще ни оказват помощ да бъдем бдителни и енергични.

Цитрусови плодове

 Цитруси

Съдържащия се витамин С в цитрусите може да усъвършенства енергийните равнища в организма, а вдишването на аромата им покачва настроението и понижава напрежението.

Семена

Слънчогледовите и тиквени семки са източници на витамини от В групата, съдържат протеини, магнезий и желязо, които отстраняват възприятието на уязвимост.

Кисело мляко

Подобрява храносмилателната система и е отлична храна при пролетна отмалялост и нервност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР