С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов (№195

...
С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов (№195
Коментари Харесай

Димитър Кузманов открива мача за Купа "Дейвис"

С дуел сред първата ракета на България Димитър Кузманов (№195 в международната ранглиста) и втората ракета на Парагвай Ернандо Ескура (без класиране) ще бъде открит мачът сред двата тима от шампионата за Купа " Дейвис ". Това отреди тегленият през днешния ден чоп за срещата от плейофите в Световна група II на международното отборно състезание по тенис за мъже, която ще се организира на 4-5 март в столичната зала " София ".

Във втория сингъл в петък един против различен ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров (№409) и първият избор на южноамериканците Даниел Вайехо (№1985).

Програмата в събота ще стартира със срещата на двойки, за която са декларирани Александър Донски и Пьотр Нестеров против Хуан Борба и Даниел Вайехо. Следват синглите сред първите ракети Кузманов и Вайехо и сред вторите - Лазаров и Ескура.

Във всеки от двата спортни дни мачовете ще стартират в 16:00 ч. Входът за публиката е свободен, като единственото изискване е всеки фен да има годен документ и/или негативен резултат от тест за COVID-19 и да носи защитна маска. Всички дуели ще бъдат излъчени директно по телевизия B1B-Box.

Преди началото на церемонията по изтегляне на жребия бе прочетен приветствен адрес към гостите на испански език от името на президента на българската федерация по тенис Стефан Цветков:

" Бих желал да кажа добре пристигнали на целия тим на Парагвай за Купа " Дейвис ", който дойде в София за тенис мача против българския тим този уикенд.

Тенисът ме въодушевява мощно и се надявам, че ще забележим доста високо равнище на играта и на феърплея сред нашите два тима. Това значи доста и съставлява значимостта на тениса и на спорта като цяло за поддържане на един по-добър свят и другарство сред две страни.

Надявам се София да ви хареса, доста хубав град с доста отзивчиви хора.

Бях в Асунсион преди 22 години и имам доста хубави и забавни мемоари. Бих се радвал скоро да се върна в Парагвай. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР