С доста рехаво присъствие и големи искания започна протестът на

...
С доста рехаво присъствие и големи искания започна протестът на
Коментари Харесай

КНСБ иска 20% скок на заплатите

С много рехаво наличие и огромни претенции стартира митингът на КНСБ пред Дома на културата „ Борис Христов ”. Между 30 и 35 души, деятели на синдиката, блокираха придвижването на ул. „ Гладстон ”. Потокът по тази улица спря и бе ориентиран по бул. " Руски ". Това провокира големи тапи на всяко кръстовище до " 6 септември ".

Исканията им са за 20% нарастване на всички заплати в Пловдивския район и минимална заплата от 850 лв. за страната. През цялото време мощни колони надуваха песните на Милена.

Участниците в митинга носиха надписи като " Цените порастват, а приходите - не! " и " Минимална работна заплата - 850 лева ".

Пловдив е 18-ият град от серията митинги на синдиката. Другата седмица чиновниците ще излязат в Хасково и Велико Търново.



„ При инфлация от към 18% това е изцяло заслужено искане. Очакваме следващата година междинната работна заплата за страната да нарасне и към този момент Европейската комисия разгласи, че тя би трябвало да е два пъти по-малка от междинната. Така тя би трябвало да е 850 лв. ”, сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.



Той изясни, че би трябвало да се запазят енергийните помощи за българите и за компаниите, без значение какво държавно управление е на власт.

„ Ако по някаква причина компаниите би трябвало да заплащат на пазарни цени, то има заплаха още тази зима 100 хиляди души да останат без работа ”, напомни Димитров.

Преди старта на митинга в Дома на културата имаше синдикално заседание, което избра за нов 5-годишен мандат досегашния ръководител в Пловдив Боян Бойкински.

„ Искаме си своето и нищо повече! Пловдив е на път да се трансформира в огромен промишлен град, само че приходите тук не подхождат на растежа му ”, сподели Бойкински.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР