С декларацията за депутинизация на държавата, за пълна независимост от

...
С декларацията за депутинизация на държавата, за пълна независимост от
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Има осезаема нужда от депутинизация на българския обществен живот и икономиката

С декларацията за " депутинизация " на страната, за цялостна самостоятелност от Русия предлагаме ограничения за стабилизиране на обединението и на властта у нас в тази тежка обстановка на война. Това сподели в " Още от деня " ген. Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България " и зам.-председател на Народното събрание.

" Ще работим за това тези ограничения, които предлагаме, да бъдат детайлно създадени, където е належащо и със законодателни промени, тъй като има осезаема потребност от депутинизация на българския публичен живот и на стопанската система ", акцентира ген. Атанасов.

Мерките са написани преди всичко в националната сигурност - повишение потенциала на всички структури за сигурност у нас, с цел да могат да противодействат на хибридното навлизане на Русия и желаят държавното управление да предложи специфична стратегия за инспекция на чиновниците на специфичните служби за преданост.

" И в този момент в тази спешна обстановка се вижда, че има пробиви в нашите служби за сигурност и в този момент е моментът да бъде осъществена тази инспекция за преданост ", съобщи съпредседателят на " Демократична България ".

Атанасов уточни, че Съветът по сигурността при Министерски съвет не действа - това би трябвало да бъде главният орган на изпълнителната власт за провеждането и на външната, и на вътрешната политика, както разпорежда член 105, алинея 1 от Конституцията.

В региона на защитата в този момент е моментът да бъдат вложени достътъчни средства за решителна рационализация на армията, преди всичко - в човешки капитал, както и в техника, с цел да скъсаме един път вечно с всичко това, което е останало от руско време.

" Това е наш политически документ, който е ориентиран преди всичко към съдружните ни сътрудници и на второ място към цялото общество ", безапелационен беше ген. Атанасов.

Какво още сподели той, вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР