Предстоящото извънредно заседание на парламента във вторник най-вероятно ще се

...
Предстоящото извънредно заседание на парламента във вторник най-вероятно ще се
Коментари Харесай

Президентът: Пътят на Северна Македония за Брюксел минава през София

Предстоящото изключително съвещание на Народното събрание във вторник най-вероятно ще се трансформира в предизборна естрада. Такова подозрение изрази президентът. Румен Радев разяснява и политическата конюнктура в Северна Македония. Той още веднъж предизвести, че в случай че деструктивното говорене на политиците в прилежащата ни страна прерасне в дейности, това ще ги отдалечи участието в Европейския съюз.

Според президента Румен Радев идното изключително съвещание на Народното събрание не би довело до градивни решения:

“Това, което за жалост най-вероятно ще се получи, е Народното събрание да бъде използван за предизборна естрада. На фона на всички нелепи промени в Конституцията доста гласове споделиха, че има най-малко едно позитивно нещо - че Народното събрание остава да работи от самото начало и да реализира надзор върху изпълнителната власт. Парламентът, видяхме - нито работи, нито реализира надзор. ”

Радев даде за образец настояванията на академичната общественост за нарастване на възнагражденията:

“Нито има надзор върху изпълнителната власт, нито Народното събрание ще заседава, с цел да актуализира бюджета, тъй че да се удовлетворят техните законови претенции. ”

Държавния глава изостри тона към Северна Македония. Припомни, че пътят на съседката ни към Брюксел минава през София:

“Северна Македония не би трябвало да не помни, че тя е страна претендент и не може да сложи условия на държави-членки, не може да ревизира интернационалните контракти, тъй като това “брандира ” страната като страна, която не зачита интернационалното право. ”

Радев прикани съседката ни да съблюдава договорите за добросъседство:

“Надявам се политиците в Северна Македония да са разбрали, че предизборната акция завърши и в случай че тяхното деструктивно говорене и държание прерасне в действителни дейности, това значи да тласнат своята страна към изолираност и да я отдалечават от Европейски Съюз. ”

Президентът изрази очакване всеки български политик, който ще съставлява страната ни в Европейския съвет, да отстоява националния интерес и правата на българите в Република Северна Македония..


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР