Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, който позволява на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, който позволява на
Коментари Харесай

Зеленски подписа закон, който позволява на някои осъдени да служат в украинската армия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, който разрешава на някои наказани да служат в украинската войска, съобщи Ройтерс, като се базира на база данни на украинския парламент. Мярката ще касае някои категории наказани украинци. Отделно беше подписан и закон, който постанова санкции на тези, които не извършват разпоредбите за готовност в украинските сили.

Законът, с който се разрешава на някои категории пандизчии в Украйна да се бият на бойното поле, беше подписан от Зеленски в миг, в който украинските сили се борят против съветските сили на три фронта - североизток, изток и юг.

Проблемът с дефицита на военнослужещи набъбна през последните месеци и накара управляващите да вкарат и по-строги ограничения за тези, които се пробват да заобиколят наредбите за изпращане на фронта.

Новият закон в този момент предлага опрощение на наказаните, които подпишат контракт с армията. Според някои анализатори това ще докара до присъединението към украинските сили на най-много 20 000 военнослужещи. 

Онези, които са наказани на най-сериозни закононарушения, като преднамерено ликвидиране на един или двама души, обезчестяване или закононарушения против националната сигурност, няма да могат да се възползват от новата законодателна мярка.

Другият подписан от Зеленски през днешния ден закон вкарва санкции до 8500 гривни  (218 долара), съгласно парламентарния уеб страница. Средната заплата в Украйна е от към 560 $.

Липсата на човешки запаси за украинските сили се счита от някои военни анализатори за най-големия проблем на Украйна. Оръжейните доставки, които бяха доста забавени, изключително от Вашингтон, само че се чака да стигнат до фронтовата линия скоро.

Украйна към този момент понижи възрастта за активизиране от 27 на 25 години, а горната граница е 60 години.

В комбиниране с тези ограничения държавното управление също по този начин прекрати консулските услуги за мъжете във възраст да бъдат привикани на фронта, които в този момент намират зад граница.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР