Въоръжените сили на Украйна изтласкаха руснаците от позиции край Кисливка,

...
Въоръжените сили на Украйна изтласкаха руснаците от позиции край Кисливка,
Коментари Харесай

ISW: ВСУ изтласкват окупаторите край Купянск, агресорът атакува в района на Харков

Въоръжените сили на Украйна изтласкаха руснаците от позиции край Кисливка, югоизточно от Купянск. В същото време окупаторитеса настъпили край Липци и Волчанск в Харковска област и натискат в Донецка област.Това се показва в последния отчет на Институт за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон.

Руските войски неотдавна превзеха Лукянци (североизточно от Липци) и се приближиха до Липци на фона на продължаващите настъпателни интервенции в този регион на 16 май.

Геолокационни изображения, оповестени на 16 май, демонстрират, че съветските войски са напреднали по-близо до Липци от североизток.

Руски източници настояват, че съветските войски са напреднали на дълбочина от 1,2 км покрай южните околности на Глубокое (северно от Липци), макар че от ISW към момента не намират образно удостоверение на това.

Руските войски не престават настъпателните си дейности северно от Липци в региона на Пилно, Лукянци, Глубокое и край самите Липци.

Руските войски неотдавна са настъпили в северната част на Волчанск и не престават настъплението си в региона на 16 май.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 16 май, демонстрират, че съветските войски са напреднали до улица " Тарас Шевченко " и по улица " Короленко " в северната част на Волчанск и са завладяли централната районна болница във Волчанск.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 16 май, демонстрират, че съветските войски неотдавна са постигнали незначителни триумфи в североизточна Старица (западно от Волчанск на западния бряг на река Сиверски Донец).

Руски източници настояват, че съветските войски са напреднали на 3 км до Волчанск и се доближават до Волчанското гробище в североизточната част на града и завода в центъра на Волчанск.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че руснаците не престават настъплението си в региона на Старица, Плетеневка (северно от Волчанск) и Волчанск.

Както се отбелязва в отчета, лимитираната бойна мощност, която съветската войска сега е отделила за настъпателни интервенции в северната част на региона на Харков, може към този момент да се е влошила.

" Изглежда, че съветските сили са почнали своята настъпателна интервенция северно от Харков, преди да са приключили привеждането на Северната група сили до оповестения плануван финален състав и може да нямат задоволително боеспособни сили, с цел да реализиран оперативните си цели в региона на Харков ", пишат анализаторите от ISW, представени от.

Руските войски неотдавна напреднаха на югоизток от Купянск по време на продължаващите боеве по линията Купянск - Сватово - Кременная на 16 май.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 16 май, демонстрираха, че руснаците са напреднали на север от Берестове (югоизточно от Купянск), а съветските бойци настояват, че те напредват към северните околности на селището.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че съветските войски са направили механизирано нахлуване с неуточнени размери в посока Берестове и че ВСУ са изтласкали руснаците от позициите край Кисливка (югоизточно от Купянск).

Руските войски не престават настъплението си в региона на Синковка, покрай Пищатинци, Ивановка, Стелмаховка, покрай Новохоривка и Новосадово.

На 16 май съветските войски не престават наземните офанзиви в посока Сиверск (североизточно от Бахмут) покрай Спирне (югоизточно от Сиверск), както и покрай Роздоливка и Званивка (и двете южно от Сиверск).

На 16 май съветските войски не престават настъплението си в региона на Часов Яр, само че няма доказани промени във фронтовата линия в този регион.

Руските войски не престават настъплението си на север от Часов Яр в регион Григоровка, в региона на кварталите " Нови " и " Канал " в източната част на Часов Яр и югоизточно от Часов Яр в регионите Клешеевка и Андреевка.

На 16 май съветските войски продължиха настъплението си в региона на Авдеевка, само че не са регистрирани доказани промени във фронтовата линия в този регион.

Руските бойци настояват, че техните сили са напреднали покрай Соловьово и в посока Яснобродивка (и двете северозападно от Авдеевка), само че ISW не намира образно удостоверение на тези изказвания.

Руски източник е декларирал, че руснаците се пробват да прочистят територията сред Первомайское и Невелск (и двата югозападно от Авдеевка), а река Балка Домах, която тече сред Нетайлово (югозападно от Авдеевка) и Невелск, е противоречива " сива зона ".

Руските войски са атакували при Калиново, Архангелск, Новоалександровка, Сокил, Новопокровски и Соловьово, покрай Уман и Орливка, покрай Нетайлово и Первомайски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР