Средата в туризма е силно конкурентна и затова държавата трябва

...
Средата в туризма е силно конкурентна и затова държавата трябва
Коментари Харесай

Румен Радев иска усилия от държавата за привличане на туристи с качествени услуги

Средата в туризма е мощно конкурентна и по тази причина страната би трябвало да постави старания, с цел да бъдат оползотворени всички преимущества на страната ни като туристическа дестинация и да бъдат привлечени туристи от разнообразни страни с високо качество на услугите в бранша, което би асъдействало за родната стопанска система. Това съобщи президентът Румен Радев , който участва на формалното разкриване на летния туристически сезон в Несебър. Информация за изявлението му беше публикувана от прессекретариата на президента. Церемонията се организира пред Портите на Старинен град Несебър. В нея участваха служебният министър на туризма Евтим Милошев, кметът на града Николай Димитров и ръководители на дипломатически представителства у нас.

Радев уточни, че България има своето място на международната туристическа карта като целогодишна дестинация и по тази причина би трябвало да бъде обогатена визията на хората по света за страната ни. " Най-голямото благосъстояние на България са хората ", сподели още президентът. Той похвали напъните на локалната власт и туристическия отрасъл у нас, които макар последните сложни години в международен мащаб поставят големи старания България да отстоява имиджа на първокласна и сигурна туристическа дестинация.
 Национален статистически институт: 93 млн. лева са приходите от нощувки за март месец
Национален статистически институт: 93 млн. лева са приходите от нощувки за март месец

Като 58.8 млн. лева са от български жители

Радев похвали Николай Димитрови за метода, по който наподобява Несебър и за грижите, които общината поставя, с цел да заема градът почтено място в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО. " Едва ли има по-подходящо място за днешното събитие от несебърския бряг - тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги, великолепието на нашата природа с прословутото гостолюбие на локалните хора ", разяснява президентът.

Той прикани задграничните посетители и медии на събитието да споделят със своите другари, сътрудници и публика, че са добре пристигнали в България, където могат да се насладят на незабравимо лято през 2024 година

От своя страна министърът на туризма Евтим Милошев на старта на летния туристически сезон съобщи, че чака устойчиво и несъмнено българско лято 2024. Очаква лятото да е наситено единствено с положителни и положителни страсти, като за това и работим. Прогнозите са за  повече туристи от Румъния, Полша и Англия. 

В Несебър президентът прегледа Стария град и църквите " Йоан Алитургетос " и " Св. Стефан " и посети на концерт на локални сформира. С него бе и брачната половинка му Десислава Радева.
 Евтим Милошев: България има потребност от постоянни държавни управления
Евтим Милошев: България има потребност от постоянни държавни управления

А зад тях да стоят постоянни мнозинства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР