С четвъртата поредна победа надеждите за Шампионска лига нарастват в

...
С четвъртата поредна победа надеждите за Шампионска лига нарастват в
Коментари Харесай

Хофенхайм излъга Кьолн като гост и отново се намести в топ 4

С четвъртата поредна победа очакванията за Шампионска лига нарастват в тима на Хофенхайм. Днес синьо-белите победиха Кьолн с 1:0 и остават непобедени в 12-ия следващ мач против този съперник.

С днешната победа Хофенхайм събра 43 точки и измести Република България Лайпциг от 4-ото място в класирането, като изостава на 2 от 3-ия Байер Леверкузен. Кьол е на 8-о място с 36 точки, а на върха е Байерн (Мюнхен) с 59. Единственото попадение през днешния ден вкара Щефан Пош в 61-ата минута.

Домакините от Кьолн започнаха мача със специфична фланелка ( "Stop War " - "спрете войната "), отдадена на самодейността за мир след съветската военна експанзия в Украйна. Те бяха без своя капитан Йонас Хектор и трябваше да строят нов вид на отбраната си.

За домакините съвсем нямаше рискови разновидности до 41-ата минута, когато Антони Модест получи добра опция, само че се провали в опита си да вкара. Пет минути преди него Марко Ут имаше късмет, само че ударът му по диагонала се отби във външната страна на мрежата. Най-добрата опция за гостите пропусна нападателят от Коморските острови Илхас Бебу, който засече с глава центриране на Давид Раум. Топката кацна на гредата и излезе в навън.

23-годишният ляв халф-бек на гостите Раум, който неотдавна е и национал на Германия, центрира по-добре в 61-ата минута. Централният бранител Щефан Пош с глава прати топката в мрежата.

До края на мача Кьолн натисна да изравнява, само че отбраната на Хофенхайм се оправи. Малко преди края Флориан Грилич предотврати изравняването на Кьолн от влезлия като запаса Себастейн Андерсон при най-чистата им опция.

AWAY WIN!
— TSG Hoffenheim EN (@tsghoffenheimEN)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР