С бързи темпове в близост до регионалното депо в Русе

...
С бързи темпове в близост до регионалното депо в Русе
Коментари Харесай

Анаеробната инсталация в Русе се изгражда с бързи темпове

С бързи темпове наоколо до районното хранилище в Русе се построява една от най-иновативните анаеробни съоръжения в България. В нея от разделно събрани органични боклуци ще се създава биогаз, течен и корав торфен подобрител (диджестат), и амониев сулфат. В приключващия действен интервал на ОПОС 2014-2020 година са включени 3 предпочитани плана за анаеробно разграждане на биологични боклуци от семействата в страната.

Проектът в Русе е в най-напредналия стадий на създаване по отношение на останалите и ще бъде приключен в границите на годината. „ В програмата ми за ръководство в тези 4 години заложих построяването и работата на анаеробна апаратура, по тази причина и настоявах този виновен план да бъде приключен. Изпълняваме го дружно с общините Тутракан, Ветово, Иваново и Сливо поле и преминахме през доста компликации. Щастлив съм, че работата върви с цялостна мощ и се надявам най-после русенци да можем да се похвалим освен с работеща апаратура, само че и с хиляди тонове по-малко боклуци на хранилище и милиони спестени средства “, съобщи Пенчо Милков.

Произведеният биогаз ще бъде оползотворяван чрез когенератори, които от своя страна ще произведат електрическа и топлинна сила. Оставаща зелена сила ще отиде към електропреносната мрежа и ще бъде задоволителна за зареждането на потребностите на 10 000 семейства. „ Имаме неповторима апаратура, която беше реализирана с помощта на труда на инженерни екипи от България, Франция, Германия, Австрия и Белгия ”, сподели Християн Николушев, началник на плана.

Новото оборудване ще помогне на РСУО-Русе за понижаване на количествата депониран боклук и преобразуването му в артикули, които ще се върнат в кръговата стопанска система на страната.

Дейността е част от план „ Проектиране и създаване на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци на територията на Регионално съдружие за ръководство на отпадъците Русе “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 “ (Приоритетна ос 2 „ Отпадъци “), съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз и с национални средства.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР