РЗИ-Варна даде малко повече информация за последните два случая на

...
РЗИ-Варна даде малко повече информация за последните два случая на
Коментари Харесай

РЗИ-Варна с повече информация за новите случаи на коронавирус във Варна

 РЗИ-Варна даде малко повече информация за последните два случая на заболели с ковид във Варна, видя Varna24.bg . Ето и формалното известие на здравната ревизия във Варна:

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:

На 23 юни са регистрирани 2 нови случаи на лица от област Варна, с позитивна проба за COVID-19. Единият е мъж - приет в болница в инфекциозна клиника на УМБАЛ " Света Марина “, а втория случай е жена – оставена на домашно лекуване.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците от Регионалната здравна ревизия за определяне на контактните лица.

С двата нови случая от през днешния ден, общият брой на болните с ковид във Варна стана 39, като 13 от тях са дейни, а останалите пациенти са излекувани като се изключи 55-годишният свещеник, който умря. 

За миналите 24 часа за коронавирусна зараза са изследвани 2776 проби. От тях 79 са дали позитивен резултат. Това демонстрират данните в Националната осведомителна система. Разпределението по области по сегашен адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 1; Бургас - 4; Варна - 2; Велико Търново - 1; Враца - 1; Кюстендил - 1; Пазарджик - 3; Перник - 1; Пловдив - 1; Разград - 2; Сливен - 6; София област - 13; София град - 32; Стара Загора - 5; Търговище - 1; Ямбол - 5.

У нас все още са потвърдени 3984 случая на новия ковид, като от тях дейни са 1606. Излекувани са към този момент 2171 лица, от които 97 са регистрирани през последното денонощие.

Пациентите, при които е доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 341. В интензивни структури се намират 11 от тях.

Данните в Националната осведомителна система сочат, че у нас коронавирусна зараза е установена при 364 лица-медицински личен състав. 21 нови случая са открити през последното денонощие, 7 от които при лекари, 7 - при медицински сестри, 3 - при санитари, 2 - при фелдшери и 2 при различен медицински личен състав.

Починалите лица, при които е потвърден новият ковид са 207, като случаите от миналото денонощие са 8. Починали са жена на 73 година с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 година с пневмония и голям брой съпътстващи болести, жена на 76 година с диабет, мъж на 78 година със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 година с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 година с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 година с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 година с пневмония, за която няма информация за съпътстващи болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР