Руснаците все още имат репутацията на нация, която употребява твърде

...
Руснаците все още имат репутацията на нация, която употребява твърде
Коментари Харесай

Невероятно: консумацията на алкохол в Русия е намаляла с 40 %!

Руснаците към момента имат репутацията на нация, която използва прекалено много алкохол, само че отчет на Световната здравна организация, оповестен през днешния ден, демонстрира, че потреблението на алкохол е спаднала с 43 % от 2003 година насам.
СЗО отдава снижаването на редица ограничения, подхванати от президента Владимир Путин и неговите ограничавания върху продажбите на алкохол за поощряване на здравословния метод на живот.

“Руската Федерация от дълго време се счита за една от най-пиещите страни в света”, се споделя в отчета, който припомня, че алкохолът има главен принос за скока на смъртните случаи през 90-те години. Авторите декларират, че 43-процентно намаляване на потреблението на алкохол е фактор за увеличение на продължителността на живота, достигнала исторически връх през 2018 година при 78 години за дамите и 68 години за мъжете. В началото на 90-те години продължителността на живота на мъжете е била едвам 57 години.

Последният руски водач Михаил Горбачов води антиалкохолна акция с частична възбрана, свалила потреблението от средата на 80-те до 1990 година Но след разпадането на Съветския съюз потреблението на алкохол избухва и продължава да нараства до началото на 2000 година

При Путин бе неразрешена продажбата на алкохол в магазините след 23 ч., нараснала бе цената на алкохола на дребно и бяха въведени ограничавания за рекламите на спиртни питиета.

Москва стартира и битка против тютюнопушенето, като предходната седмица разгласи възбрана за разполагане на реклама даже на частни балкони. Употребата на тютюн от руснаците е спаднала от една пета до 30 % през интервала 2009-2016 година, сочи най-новото световно изследване за тютюнопушенето измежду възрастни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР