Руското правителство най-после потвърди официално, че на фронта в Украйна

...
Руското правителство най-после потвърди официално, че на фронта в Украйна
Коментари Харесай

Русия официално призна, че на фронта в Украйна са изпращани и наборни войници

Руското държавно управление най-сетне удостовери публично, че на фронта в Украйна са изпращани младежи от наборната военна работа. 

Говорителят на Владимир Путин - Дмитрий Песков - е съобщил, че е разпоредено следствие на Главната военна прокуратура, откакто е получен отчет с удостоверение на този факт. 

Според формалната версия, Путин е " забранил изрично " да се притеглят бойци от казармите за " осъществяване на каквито и да е задания на територията на Украйна " още преди началото на войната. 

В телевизионно послание преди ден Путин разгласи, че в Украйна " не вземат участие и няма да вземат участие наборници ". 

Песков обаче оповестява, че прокуратурата към този момент е сезирана от президентсвото " по отношение на обстоятелства за наличието на редица военнослужещи от наборната работа в частите от въоръжените сили, които вземат участие в провеждането на специфичната военна интервенция в Украйна ". 

От думите му излиза наяве, че ще бъдат тествани и " осъдени длъжностните лица, виновни за неизпълнението на напътствията ". 

По-рано Министерството на защитата на Русия разгласи, че има " няколко обстоятелството " на наличие на наборници във войските в Украйна и че се подхващат " изчерпателни ограничения за недопускане на изпращането им в интервенцията ".

Използването на млади мъже от съветските казарми на фронта в Украйна беше осветено в голям брой фотоси и клипове на украинските въоръжени сили, които посочваха пленените или убити бойци. 

Сенаторът от съветската Дума Людмила Нарусова също разгласи, че има данни за това, че момчета от наборната работа са изпращани на фронта в Украйна като пушечно месо и че са принуждавани да подписват " контракти " от началниците си. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР