Служебният премиер Димитър Главчев постъпи коректно, когато ме покани на

...
Служебният премиер Димитър Главчев постъпи коректно, когато ме покани на
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Поставих условие на Главчев за кадрови промени, той поиска да ме смени

Служебният министър председател Димитър Главчев постъпи правилно, когато ме предложения на диалог. Аз го помолих да се случат някои промени, които са в неговите пълномощия, а в случай че не е допустимо - да ме освободи. Той направи по този начин, по тази причина съм му признателен. Това сподели в ефира на Nova News бившият длъжностен министър на земеделието Кирил Вътев. Той уточни, че претекстовете за освобождението му от поста са официални. Като причина служебният министър председател уточни: „ Несправяне на Вътев със служебните отговорности ".

Бившият министър разяснява, че никой не се е бъркал в пълномощията му, само че съгласно него държавното управление действа в положение на политическа неустойчивост. Той разгласи, че не би приел още веднъж министерския пост, защото „ средата основава голямо ненужно напрежение, което не е продуктивно ".

„ Едно нещо ме отблъсква в политиката – не може, когато даден представител има добра концепция, която е потребна за страната, всички да я спъват, с цел да не се изяви той самият. За мен тази партийна честност е нездравословна за страната ", сподели Вътев.

Министърът на земеделието Георги Тахов разгласи, че от 9 май стартира изплащането на т. нар.„ обезщетителна " помощ в поддръжка на земеделските производители. Тя е в размер на 297 млн. лв., и ще бъде ориентирана към 51 000 производители. В края на април министър председателят Димитър Главчев организира среща с представителите на земеделските браншови организации. След траялото два часа съвещание беше решено съглашението за бранш „ Земеделие " да изчака „ украинската помощ " до 15 май.

„ Слава Богу, че на поста продължава Георги Тахов, тъй като дружно сме работили по нещата в земеделския бранш. Надявам се всички да сме удовлетворени от една добра форма на последователност ", изясни Вътев. Той добави, че желаните от него промени са били кадрови, само че Вътев не изиска да уточни съответни имена.

Земеделци обясниха какви са проблемите в земеделския бранш и благодариха на Вътев за това, че е бил заинтригуван от техните ползи.

„ Проблемите в земеделския бранш са доста. Г-н Вътев идва от бизнес средите, той пристигна на барикадите при нас и пое ангажимент за съглашението, което подписахме тогава. Вярваме, че то ще бъде изпълнено. Най-важният проблем е Законът за браншовите организации, който занапред чакаме да влезе в действие. В момента от хиляди декари поливна земя, имаме стотици. Това е огромен камшик за земеделието. Както Вътев уточни, това би трябвало да бъде национална политика за България ", уточни Николай Киров, член на Управителния съвет на Национална асоциация на зърнопроизводителите. Данаил Иванов, аграрни производител от Бургас, изясни, че Вътев е имал смелостта да стартира промени, които с години са „ лежали " върху плещите на земеделците в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР