Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че до

...
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че до
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Има само два сигнала за евентуално купуване на гласове

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че досега има едвам три сигнала за противозаконни дейности по отношение на идните през юни предварителни парламентарни избори.

" Има няколко сигнала от предходната седмица. Мисля, че бяха три на брой. Два са за вероятно пазаруване на гласове, а единият е за нарушаване на изборното законодателство ".

По думите му обаче " не е от голяма важност " в кои обитаеми места са подадени сигналите, тъй като " все още те не са доказани ".

" През утрешния ден ще се организира национално заседание, на което събираме всички регионални шефове на полицията. На него ще участват представители на ДАНС и прокуратурата, и то такива от много високо равнище. Тогава ще набележим съответни мероприятия ", сподели той пред кореспонденти, като добави, че за него " главното е да работим превантивно ".

Калин Стоянов беше министър и в държавното управление с министър председател Николай Денков и остана до дъно, макар че през ноември 2023 година Денков заплашваше да подаде оставката на целия кабинет, в случай че Стоянов не поеме политическа отговорност за полицейското принуждение по време на митинга против БФС. Още тогава стана обществено ясно, че освен Мария Габриел съставлява ГЕРБ в ръководството, а някои министри са " подавани " от ГЕРБ. Делян Пеевски и Бойко Борисов недвусмислено дадоха да се разбере кой държи властта в Министерство на вътрешните работи, защитавайки Стоянов от поисканата оставка. Двете партии упорстваха министърът да резервира поста си, до момента в който още течаха договарянията за неслучилата се в последна сметка ротация в държавното управление.

Впоследствие служебният министър-председател Димитър Главчев реши да остави Стоянов на поста и в границите на служебния кабинет макар че имаше против това.

Пред публицисти през днешния ден Стоянов заяви, че има формирано досъдебно произвеждане по проблема с напускането на Кирил Петков на сдружението " Да запазим Корал ". Разследването се управлява от Столичната дирекция на вътрешните работи " (СДВР).

Стоянов разяснява и избухналия по-рано през днешния ден пожар в къщата на някогашния министър председател Иван Гешов в центъра на София. По думите му на този стадий няма данни за тенденциозен палеж.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР