Русия е модифицирала своите крилати ракети Kh-101, така че да

...
Русия е модифицирала своите крилати ракети Kh-101, така че да
Коментари Харесай

Руските крилати ракети току-що станаха по-смъртоносни

Русия е модифицирала своите крилати ракети Kh-101, тъй че да могат да се употребяват две обособени бойни глави, което ги прави по-смъртоносни на бойното поле в Украйна, съгласно последната актуализация на отбранителното разузнаване на Обединеното кралство, написа Newsweek.

(Във видеото: Нова съветска офанзива по Украйна, има вреди по енергийната инфраструктура)

Командването на съветските Въздушно-космически сили (ВКС) за далечно въздухоплаване (КДВ) е " нараснало смъртоносността " на своите " премиерни " ракети с отдалечен обхват на деяние, като ги е оборудвало с втора бойна глава, заяви Министерството на защитата на Обединеното кралство в обновената си информация в сряда.

Ракетите Kh-101 към този момент бяха разказани от МО като " най-хубавите съветски прецизни управляеми муниции ". Те имат обхват на деяние от към 4 000 км (близо 2 500 мили) и са известни и с кодовото си означение в НАТО като ракети AS-23a Kodiak.

Москва употребява ракетите за широкомащабни офанзиви против украинската енергийна инфраструктура по време на войната. Те са проектирани по този начин, че да поразяват системите за противовъздушна защита, като летят на ниски, притискащи терена височини, с цел да избегнат радарните системи, означи по-рано Центърът за стратегически и интернационалните проучвания.

От Newsweek прецизират, че са потърсили Министерството на защитата на Русия по електронната поща за коментар.

" Командването на LRA се опита да модифицира системите и тактиките си по време на спора, с цел да: усили опциите за оцеляване, защото прекалено много ракети бяха прихванати от украинските системи за противовъздушна отбрана; усили опциите си за реализиране на по-голям ефект; и употребява по-стари ракети, защото VKS беше изчерпала по-модерните системи в първите дни на спора ", съобщи английското военно разузнаване.

В разбора на разузнаването на МО се споделя, че тази последна трансформация обаче евентуално е понижила на половина обсега на ракетата.

" LRA не се нуждае от цялостния си обсег, с цел да порази цяла Украйна. Втората бойна глава е предопределена за увеличение на фрагментацията в задачата. Вероятно това ще направи системата по-ефективна при поразяването на незащитени цели ", се споделя в актуализацията.

В сряда " Дифенс Експрес ", украинско издание за сигурност и защита, разгласява фотография на една от модифицираните крилати ракети Kh-101, която съгласно него е получена. В него се споделя, че ракетата е била свалена по време на ракетната офанзива, която Русия предприе против Украйна през нощта против вторник.

РФ для удару 8 травня взяла з конвеєру Х-101 з подвійною БЧ, зроблену в 2 кварталі 2024 року | Defense Express
— DEFENSE EXPRESS (@DEFENSEEXPRESS)
Изданието показва, че наред с 450-килограмовата си бойна глава тя е модифицирана да носи и втора 350-килограмова бойна глава с обща маса 800 кг, което усилва разрушителната ѝ мощ, само че редуцира обсега на полета ѝ на половина.

Според изданието модифицираните ракети са били следени за първи път на бойното поле в Украйна в края на март.

Министерството на защитата на Украйна съобщи в сряда, че системите за противовъздушна защита са свалили 39 от 55 съветски ракети от огромния обстрел. Те са включвали 33 крилати ракети Kh-101, четири крилати ракети " Калибр " и две крилати ракети Kh-59/69, както и 20 създадени в Иран безпилотни летателни апарати " Шахед ".

Главната фотография е илюстративна. На фрагмента, взет от видео, публикувано от пресслужбата на съветското министерство на защитата, на 9 декември 2020 година съветски стратегически бомбардировач Ту-160 изстрелва крилата ракета по тестови цели по време на военни учения, Русия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР