Руското министерство на отбраната обяви навлизането на войските на ЛНР

...
Руското министерство на отбраната обяви навлизането на войските на ЛНР
Коментари Харесай

Войските на ЛНР достигнаха административната граница на републиката

Руското министерство на защитата разгласи навлизането на войските на ЛНР до административната граница на републиката, написа Лент.ру.

Войските на ЛНР доближиха административната граница на републиката след определяне на цялостен надзор на силите на ЛНР и Руската Федерация над град Попасная. Това оповестява РИА Новости с позоваване на генерал-майор Игор Конашенков.

Официалният представител на съветското министерство на защитата акцентира, че повратният миг е завършването на " разчистването " на Попасная. Според Конашенков общо вследствие на настъплението в региона на това обитаемо място са унищожени 120 националисти и 13 единици техни бронирани машини.

На 9 май представител на ведомството за защита на Луганската национална република (ЛНР) Иван Филипоненко показа информацията за определяне на цялостен надзор на силите на ЛНР и Руската Федерация над град Попасная. Коментирайки актуалната обстановка, той уточни, че частите на ЛНР с поддръжката на съветските въоръжени сили са освободили града и принудили съперника да напусне границите му.

Филипоненко означи, че в града се работи за възобновяване на филантропичната обстановка и възобновяване на естественото поддържане на живота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР