Руското министерство на отбраната обвини Украйна в терористична атака с

...
Руското министерство на отбраната обвини Украйна в терористична атака с
Коментари Харесай

Атака с дрон порази две бизнес сгради в Москва

Руското министерство на защитата упрекна Украйна в " терористична " офанзива с дрон против Москва.

Кметът на града съобщи, че две здания са били ударени, а медиите оповестиха, че близо до постройките на министерството на защитата са открити парчета, заяви Reuters.

Министерството на защитата съобщи в Telegram, че два дрона " са били потиснати и са се разрушили ". Кметът Сергей Собянин съобщи, че две нежилищни здания са ударени към 4 ч. сутринта, като добави, че няма " съществени вреди или жертви ".

Не е ясно дали безпилотните самолети са се блъснали в постройките, откакто са били свалени, или са се насочили към тях съзнателно. Нито Министерството на защитата, нито кметът оповестиха къде са били прихванати дроновете.

Държавните осведомителни организации на Русия оповестиха, базирайки се на службите за незабавна помощ, че елементи от дронове са открити покрай постройка на Комсомолския проспект, който минава през центъра на Москва. Мястото се намира на към 2 км от постройките на военното ведомство.

Затворено е придвижването по Комсомолския проспект, както и по Лихачовския проспект в южната част на Москва, където е развалена висока офис постройка, оповестяват съветските осведомителни организации.

" Бях заспала и ме разсъни гърмеж, всичко стартира да се тресе ", споделя Полина, млада жена, която живее покрай високата постройка на Лихачов проспект, представена от Reuters.

Телевизионният канал на съветското министерство на защитата " Звезда " разгласява в Telegram малко видео, на което се вижда високата постройка със счупени прозорци на последните етажи и развалена структура.

BUSINESS CENTER IN MOSCOW HIT

???????? A business center in Moscow????????was hit by a drone this morning. pic.twitter.com/3Ip3wy13MN
— Jason Jay Smart (@officejjsmart) July 24, 2023 Други съветски канали в Telegram, свързани със силите за сигурност на Русия, разгласиха видеоклипове със стъклени и бетонни парчета на бул. " Комсомолски ".
Предполагаемата офанзива идва след близо седмица на продължаващи съветски удари по южното украинско пристанище Одеса, където в неделя ракети убиха един човек, раниха десетки и нанесоха съществени материални вреди на историческа православна катедрала, част от наследството на ЮНЕСКО.

Киев не даде неотложен коментар. Украйна съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за набези в Русия или на следена от Русия територия в Украйна, само че през последните месеци декларира, че унищожаването на съветската военна инфраструктура оказва помощ на контранастъплението на Киев, добавя Reuters.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР