Руският военен спътник Космос-2504“, изстрелян през март, привлякъл вниманието на

...
Руският военен спътник Космос-2504“, изстрелян през март, привлякъл вниманието на
Коментари Харесай

В САЩ се изплашиха от руски военен спътник

Руският боен сателит „ Космос-2504 “, изстрелян през март, привлякъл вниманието на американските експерти, оповестява SpaceNews.

Според представители на Пентагона спътникът направил най-малко 11 маневри по доближаване до ускорителния блок, който го извел на орбита.

„ Такава опция за маневриране, въпреки и не наложително, приказва, че става дума за орбитално антиспътниково оръжие “, написа порталът, представен от РИА Новости.

Представители на Военновъздушни сили твърдяха по-рано, че деликатно са следили спътника, а по-късно към тях се включили и самостоятелни специалисти.

„ Космос-2504 “ се следи деликатно и от обединявания център за галактически интервенции в стратегическото командване на Съединени американски щати, прибавя SpaceNews.

Чиновниците от отбранителното министерство на Съединени американски щати се притесняват, че този сателит, дружно с аналогичния „ Космос-2499 “ съставляват опасност за американските галактически системи.

По думите на Джон Шелдън, шеф на Института „ Джордж Маршал “, маневрите на спътника показват, че „ Възможностите се намират в ръцете на страните (Русия и Китай – бел. ред.), които в бъдеще може да донесат неприятности на Съединени американски щати.

През юни бил изстрелян още един сателит „ Космос-2505 “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР