Руският външен министър Сергей Лавров разкритикува остро действията на Вашингтон

...
Руският външен министър Сергей Лавров разкритикува остро действията на Вашингтон
Коментари Харесай

Лавров се нахвърли на САЩ, извършили пладнешки обир

Руският външен министър Сергей Лавров разкритикува остро дейностите на Вашингтон по отношение на съветските дипломатически парцели, иззети в Съединени американски щати поради хипотетичната интервенция на Москва в американските президентски избори.

По думите на Лавров, отводът на американските управляващи да върнат назад парцелите на Русия е " обеден грабеж ".

 Русия плаши да гони US дипломати и да затваря US дипломатически парцели
Русия плаши да гони US дипломати и да затваря US дипломатически парцели

Ако Съединени американски щати не отворят още веднъж два съветски дипломатически парцела

Междувременно представителят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че Кремъл се надява, че Съединени американски щати ще покажат " политическа мъдрост " при оправянето с казуса.

" Ние продължаваме да се надяваме, че нашите американски сътрудници ще покажат политическа мъдрост и политическа воля (във връзка с връщането на съветската дипломатическа собственост) ", посочи Песков.

По-рано през днешния ден почитан чиновник на Белия дом разяснява, че Вашингтон възнамерява да върне парцелите назад на Русия, единствено в случай че Москва направи нещо за Съединени американски щати в подмяна.

Руските дипломатически парцели бяха иззети по времето на предходната администрация на Барак Обама, като съгласно американските управляващи те са били употребявани от руснаците за шпиониране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР