Руският външен министър нарече крайната цел на Запада възраждане на

...
Руският външен министър нарече крайната цел на Запада възраждане на
Коментари Харесай

Лавров с поредната хибридка: Крайната цел на Запада е възраждане на еднополюсния свят

Руският външен министър назова крайната цел на Запада възобновление на еднополюсния свят: Западът желае да ограничи всеки съперник, в този момент това е Русия, а идната цел може да бъде Китай.

" Няма никакво подозрение, че едно от разпоредбите, които Западът желае да приложи, е ограничението на всеки съперник. Сега тук е Русия, Китай е разгласен като идващ, или всичко това ще се случва редом. А задачата на този учреден на правила международен ред не е нищо друго с изключение на цялостното възобновление на еднополюсния свят ", споделя Лавров в тирада пред студенти в Москва, предава БГНЕС.

Това е единствено от опорните точки в пропагандните изказвания на Сергей Лавров, които напълно повтарят познатите разкази на Кремъл за Украйна, запада и Съединени американски щати, които са упрекнати в неществуващи упоритости, една от които е, че желаят да попречат на договарянията на Москва с Украйна, целящи да сложат завършек на продължаващия съвсем месец спор. Тези негови думи са в цялостен синхрон с циничното изказване, направено през вчерашния ден от зам.-външният министър на Русия Сергей Рябков, който споделя: " Решени сме да реализираме всичките си цели на тази спецоперация в Украйна, твърдо и без съмнение. Ако нашите западни сътрудници бяха най-малко грам, милиметър по-близо до разбирането, че би трябвало да повлияят на Киев в полза на решението, тогава възможностите, в това число за триумф на договарянията, както и за нормализиране на руско-американските връзки, щяха да са по-високи. Но това не се случва ".

" Преговорите са сложни, украинската страна непрекъснато сменя позицията си. Трудно е да се избегне усещането, че американските ни сътрудници ги управляват ", заява Лавров пред младежите, прихвърляйки виновността на Съединени американски щати, които " явно желаят да ни държат в положение на военни дейности допустимо най-дълго ".

Освен това министърът обърна внимание на изказванията на Запада за прехвърлянето на руски самолети МиГ в Украйна от Източна Европа, което няма по какъв начин да не стресне Кремъл. " Допълнителните самолети " Стингер " съставляват колосална опасност, защото сигурно ще се разпространят в цяла Европа ", добави съветският външен министър.

Според него Русия не е срещу посредничеството на западните страни в преговорния развой с Украйна, само че Москва има ясни червени линии.

" Западните страни са изключително склонни да играят някаква посредническа роля, ние не сме срещу, само че имаме безусловно ясни червени линии, за които приказваме от доста години ", сподели той.

Тези линии обаче няма по какъв начин да бъда признати от Украйна и Запада, тъй като става дума за прям шантаж от страна на Кремъл, с който Путин и обкръжението се пробват да притискат Украйна и манипулират Запада, вменявайки им чуство на виновност за кръвопролитните боеве, които съветските войски водят в една самостоятелна страна.

Лавров съобщи, че Русия се нуждае от " стоманени " съглашения с Украйна, тъй че никой да не се изкуши да ги наруши. Но явно е, че единствената страна, която нарушава безогледно всички съществуващи до момента съглашения е агресорът Русия, по тази причина сходни изказвания звучат като фалшив вести

Лавров съобщи, че Русия разполага с документи, които удостоверяват опасенията на Москва за подготвяния от Киев опит да завладее Донбас със мощ.

" Забравя се също, че украинските управляващи концентрираха 100 020 свои бойци на линията на прикосновение, че обстрелът се ускори фрапантно, че се говореше на глас за проект Б и, както се оказва в този момент, подобен проект е имало ", акцентира външният министър. „ В ръцете ни са документи, които ясно демонстрират основателността на опасенията ни, че следва директна експанзия и опит за завземане на Донбас с оръжие “.

Но Лавров доста комфортно пропуща обстоятелството, че Донбас не е съветски, а украински, който напълно нелегално бе окупиран и високомерен от съветските сепаратисти и с операции измежду жителите на този район.

Лавров съобщи, че Западът " анулира " всичко, което е било преди кримския референдум, което го излага на заплаха.

" За културата на анулацията: когато през всичките тези години, когато говорихме с нашите западни сътрудници и ги упреквахме, че са позволили кървясъл държавен прелом в Украйна в прорез с всички европейски полезности, те споделяха: " Вие анексирахте Крим ". С други думи, всичко, което се е случило преди референдума, те анулират, те имат такава просвета ", сподели съветският външен министър. " Те анулират всичко в своята идеология, в своята логичност, всичко, което ги уличава ", решително съобщи Лавров. „ Те плюят на гаранциите, те плюят на Европейския съюз, на държавния прелом, на кръв ". Всичко, което изброява министърът обаче звучи като гнусна агитация.

Като похлупак на цялата хибривна дрънканица на Лавров е изказването му, че Западът е насърчил неонацизма в Украйна, като е приложил правилото на " културата на анулацията " (cancel culture), с цел да сдържа Русия. Министърът посочи, че " в Украйна се насаждаше и насърчаваше неонацизмът, одобряваха се закони за така наречен декомунизация, за възхвала на спечелилите във Втората международна война, измежду които бяха Шухевич, Бандера и други колаборационисти “.

Целта съгласно него, е да се сдържа Русия, както се сдържа всяка друга страна, която се държи малко или доста без значение на международната сцена. Що се отнася до съветската тенденция на политиката на НАТО, Украйна е била определена като „ инструмент за угнетяване на съветската автономност “.

" Това, което се случва сега в света, несъмнено, не е единствено и не толкоз обвързвано с Украйна, а с опитите за образуване на нов международен ред ", приключва пропагандната си тирада съветският външен министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР