Българските спасителни кучета вече ще провеждат учения за действия при

...
Българските спасителни кучета вече ще провеждат учения за действия при
Коментари Харесай

Обучават кучета спасители за действия при земетресения

Българските избавителни кучета към този момент ще организират учения за дейности при разрушителни трусове на особено построен полигон край разложкото село Баня. До момента сходна площадка не съществуваше и за кучетата първата сходна акция трябваше да е в напълно действителни условия по време на разрушителното земетресение в Турция.  

Обучителният полигон в действителност е имитация на рухнала постройка, под руините на която има затрупани хора. А кучетата ги откриват.

" Успяхме да създадем полигона с помощта на общините Разлог и Банско. Те дружно съумяха да ни спомагат със средтсва, за да можем да образоваме нашите избавителни кучета в по-ефективна и по-близка до действителната среда ", твърди Атанас Уков, ПСС Банско.

Ерос е на 6 месеца. Още бебе той прави първите си стъпки в избавителните акции. Видимо още е плах и тъкмо това е задачата на ученията – кучетата да натрупат убеденост и опит. " Едно мъничко кученце би трябвало доста добре да бъде социализирано- първо в самата среда, да не се тормози да скача от колоната, гредата и така нататък Да успее да влезе измежду руините, по-късно да се успокои, да види, че тази среда не е рискова, и чак тогава да бъде научено да работи в тази среда и да бъде тренирано за търсене на хора ", изяснява пред Нова Уков. 

Винаги щом кучето открие индивида, то получава премия – първо чува откровеното " Браво! ", а след това стартира игра с обичаната му играчка. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР