Руският президент Владимир Путин си остава привърженик на развитието на

...
Руският президент Владимир Путин си остава привърженик на развитието на
Коментари Харесай

Путин иска добри отношения с всички

Руският президент Владимир Путин си остава последовател на развиването на положителни връзки с всички страни, включително със Съединени американски щати, съобщи ТАСС, като цитира представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Той съобщи, че не е склонен с оценката на американското държавно управление, че решението на Русия да изгони 60 американски дипломати показвало, че Москва не се интересувала от дипломацията. Песков съобщи, че не Русия е тази, която е почнала дипломатическа война.

"Русия не е започвала дипломатически войни. Русия в никакъв случай не е била основател за замяна на наказания или замяна на експулсиране на дипломати ", сподели представителят на Кремъл.



"Русия бе принудена да вземе ограничения в отговор на неприятелските и противозаконните дейности на Вашингтон ", акцентира Песков.

Той сподели, че Русия желае независимо и обективно следствие на отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри. Песков добави, че Русия изрично не е съгласна с обвиняванията, че има отношение към отравянето, и напомни, че една от жертвите - Юлия Скрипал - е съветска гражданка.

"Това, несъмнено, дава учредения за дейни дейности в границите на единствената способена по този въпрос интернационална организация ", сподели Песков, имайки поради Организацията за възбрана на химическото оръжие. Той добави, че Русия има желание да употребява по-пълноценно опциите, които дава тази организация, тъй като "за страдание нашата страна е лишена от опцията да получи каквито и да е материали по този случай от страната, в която е станало това произшествие ".



Песков съобщи, че решението за преустановяване на излъчването на телевизия RT във Вашингтон по никакъв метод не е обосновано и е дискриминационно. Той добави, че даже статутът на задграничен сътрудник не може самичък по себе си да е съображение за изключване на една или друга медия и сподели, че сходни ограничения свидетелстват за дискриминационна политика във връзка с средствата за всеобща информация в Съединени американски щати, което опонира на законодателството на тази страна, съобщи ТАСС.

Припомняйки телефонния диалог на Путин с Доналд Тръмп на 20 март, Песков сподели, че в него не е била произнесена фраза за готовността на Съединени американски щати да завоюват конкуренцията във въоръжаването.

Вчера телевизия NBC, базирайки се на представители на американската администрация, заяви, че по време на телефонния диалог Тръмп е предизвестил, че Вашингтон е подготвен за нова конкуренция във въоръжението и има подготвеност да я завоюва.



"Не, такова нещо не е било изречено по време на диалога. Тези известия не дават отговор на действителността ", съобщи Песков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР