Руският президент Владимир Путин се включи в конференцията за климата

...
Руският президент Владимир Путин се включи в конференцията за климата
Коментари Харесай

Путин обяви как ще се бори с глобалното затопляне

Руският президент Владимир Путин се включи в конференцията за климата КОП26 в Глазгоу с авансово записано видеообръщение.

В него той отбелязва, че опазването на горите е витално значимо за битката с климатичните промени и Русия ще разчита на големите си горски площи, с цел да извърши обещанията си по отношение на парниковите излъчвания. Путин, чието неявяване на конференцията е считано от някои като спънка за възможностите й за триумф, сподели, че Русия поддържа план за обща декларация за потреблението на горите и земята, съобщи Българска телеграфна агенция. " Убеден съм, че опазването на горите и другите естествени екосистеми е основен детайл в интернационалните старания за справяне с световното стопляне и понижаване на излъчванията на парникови газове ", съобщи съветският президент в обръщението, чийто текст беше публикуван от Кремъл.

Русия, която е на четвърто място в света по парникови излъчвания, е водещ производител и експортьор на въглеводороди, а настояването за по-екологично чисти форми на сила се преглежда като съществено предизвикателство за съветската стопанска система, отбелязва Ройтерс. Миналия месец съветският президент сподели, че страната му ще се стреми да реализира въглеродна индиферентност до 2060 година - десетилетие след крайния период, който съгласно учени по климата е належащо да бъде спазен, с цел да се избегнат най-тежките последствия от световното стопляне. Той съобщи, че 20% от горите по света са в Русия и че страната влага в опазването на горските площи. " Русия се е заела да реализира стопанска система с въглеродна индиферентност най-късно до 2060 година и разчита, с изключение на всичко друго, на неповторимия естествен запас, който съставляват нейните горски екосистеми и забележителната им дарба да гълтам въглероден диоксид и да създават О2 ", сподели Путин. " Ние подхващаме най-сериозни и енергични ограничения за опазването им, като подобряваме ръководството на горите, водим битка с противозаконната сеч и горските пожари, усилваме площта на презалесяването и последователно покачваме финансирането за тези цели ", съобщи Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР