Руският президент Владимир Путин публично одобри евакуацията на цивилни граждани

...
Руският президент Владимир Путин публично одобри евакуацията на цивилни граждани
Коментари Харесай

Путин одобри евакуацията на окупирания Херсон

Руският президент Владимир Путин обществено утвърди евакуацията на цивилни жители от окупирания от Русия украински град Херсон, съобщи Би Би Си. Силите на Киев непрестанно напредват към стратегическото пристанище в южната част на страната.

Руският държавен глава съобщи, че хората, живеещи в рисковите региони, би трябвало да изоставен, защото " цивилното население не би трябвало да страда ". Съобщава се, че минимум 70 000 души към този момент са преместени от Херсон - единствения огромен град, който Москва завоюва след нахлуването на войските ѝ в Украйна през февруари.

Цивилното население, изложено на риск от обстрел и набези, би трябвало да бъде " изведено ", съобщи Путин по време на празника за Деня на единството на Червения площад в Москва през вчерашния ден. Киев упрекна Кремъл в принудително депортиране на украински цивилни жители - което се смята за военно закононарушение, макар че Москва отхвърля това.

Интензивните ракетни и безпилотни удари на Русия по гражданската инфраструктура в цяла Украйна предизвикаха доста жертви и тежки вреди и принудиха Киев да постанова режим на тока. Служителят на Кремъл в Херсонска област Кирил Стремусов, съобщи пред съветски медии, че Москва " евентуално " ще изтегли войските си от региона.

Херсон беше високомерен скоро откакто Русия атакува съседката си на 24 февруари, само че в последно време украинските сили непрекъснато си възстановяват територии в покрайнините на града. В средата на предишния месец цивилното население за първи път беше призовано да напусне Херсон, защото съветската войска превключи града в защитителен режим.

По-късно военни командири обявиха, че са завършили интервенцията по евакуация на жителите на града преди предстоящите сражения в него.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР