Сребърният медалист от Олимпийски игри Кени Бедранек (САЩ) даде най-добро

...
Сребърният медалист от Олимпийски игри Кени Бедранек (САЩ) даде най-добро
Коментари Харесай

Кени Беднарек с най-добро време на 200 м в Диамантената лига в Катар

Сребърният медалист от Олимпийски игри Кени Бедранек (САЩ) даде най-хубаво време за годината в дисциплината 200 метра при мъжете на надпреварата от лекоатлетическата верига " Диамантена лига " в Доха (Катар). 25-годишният спринтьор от Оклахома завоюва бягането с 19.67 секунди. С попътен вятър от 1.7 секунди, което е в границите на допустимото от разпоредбите, Беднарек си взе комфортна преднина и мина през финала с задатък от няколко крачки пред преследвачите, също от тима на Съединени американски щати. Втори остана Кортни Линдзи с 20.01, а трети е Кайри Кинг с 20.21. И тримата американци преди малко бяха пристигнали от международните щафети на Бахамските острови, където бяха в отбора-победител на 4x100 дружно с Ноа Лайлс.

" Знаех, че съм квалифициран сега, с цел да бъда водач с най-хубаво време в света. Просто се надявах вятърът да работи с нас, а не срещу нас. Бързото тичане толкоз рано през сезона е добър знак. Но времената нямат значение – главната ми цел тази година е да печеля олимпийската купа ", съобщи спечелилият. Бягайки с лента на главата с надпис " Страх от никого ", Беднарек беше в 7-и кулоар, само че сподели, че може да господства и от тази позиция.

Бразилецът Алисон дош Сантош завоюва на 400 метра с трудности при мъжете с време от 46.86 секунди, давайки съществено предизвестие към олимпийския първенец Карстен Вархолм (Норвегия). Бразилецът беше сложил предходния връх от 47.24 тук преди две години в сезон, когато завоюва международната купа с връх на шампионата от 46.29. Към края на същата година обаче той беше изваден от пистата от травма и прекара по-голямата част от сезона в лекуване, както и първата половина на 2023-а година. През предишния сезон той даде най-хубавото си време от 47.38 и приключи пети на Световното състезание в Будапеща, само че беше ясно, че не е в оптималната форма.

В Доха от пета пътека той поведе рано, подкрепят от американеца Си Джей Алън, който беше най-сериозната му конкуренция. И когато излязоха от последния завой и бягането се развърза, Дос Сантос профуча около американския спортист и отвори забележителна преднина по последната права. Така любимецът победи с повече от секунда и половина пред Алън (48.39). Французинът Уилфред Хапио остана по-назад на трето място (49.10 секунди).

Световният и олимпийски първенец на копие при мъжете – Неерадж Чопра от Индия този път остана 2-и в дисциплината с резултат от 88.36 метра. Той беше изпреварен от Якуб Вадлейх от Чухия, който метна копието на 88.38 метра./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР