Руският президент Владимир Путин повтаря плана, който приложи в Крим,

...
Руският президент Владимир Путин повтаря плана, който приложи в Крим,
Коментари Харесай

Анализатор: Номерът на Путин мина, може да има енергийна криза

Руският президент Владимир Путин повтаря проекта, който приложи в Крим, тъй като видя, че до този миг Съединени американски щати и Европейски Съюз нямат механизъм за налагане на тежки наказания. Това разяснява пред bTV някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Той акцентира, че след признаването на сепаратистките републики в Донбас не се е стигнало до рестрикции върху търговията на Москва с петрол и газ и върху действието на съветската банкова система, в този момент съветската войска има цялостна опция за осъществяване на интервенции от доста места към Украйна – в това число от отстоящата на 140 км от Киев беларуска граница.

„ Говорих с мои източници в Украйна – дали от пропагандата, само че елементарните украинци са били подведени. Очаквали са, че НАТО и Съединени американски щати действително ще влязат в Украйна и ще защитят украинските жители от съветската инвазия “, добави той.

Според Керемедчиев в този момент към този момент ще забележим пълномащабен пакет от наказания против Русия, като той ще удари по опциите на стопанската система ѝ, която има към 800 милиарда запаси.

„ Ефектът на бумеранга против Европа също е вероятен – Европейски Съюз не научи своя урок от рецесията в Крим и зависимостта на европейската стопанска система от съветския газ се усили от 26% до 40%, въглищата – 48%, 28% - нефтът. Русия направи всичко допустимо европейските газохранилища да не са цялостни догоре, с цел да не се стигне до енергийна рецесия “, акцентира някогашният зам.-министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР