Руският президент Владимир Путин подписа указ за улесняване на престоя

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за улесняване на престоя
Коментари Харесай

Путин подписа указ, улесняващ временното пребиваване в Русия на украинци

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за улеснение на престоя и работата на стотици хиляди хора, които са напуснали Украйна и са отишли в Русия след началото на съветската инвазия, съобщи Франс прес.

Според новите „ краткотрайни ограничения “, оповестени през днешния ден, притежателите на украински паспорти, както и жителите на проруските сепаратистки Донецка и Луганска република в Югоизточна Украйна, ще могат да останат в Русия „ без ограничаване на периодите “.

Досега те можеха да останат публично в Русия единствено 90 дни за интервал общо от 180 дни. За по-дълго престояване беше належащо да се получи позволение за работа или особено позволение.

Съответните лица към този момент имат " право да правят професионална активност в Русия без позволение за работа " , се прецизира в указа.

За да се възползват от тази мярка обаче, те ще би трябвало да дадат пръстови отпечатъци, да си създадат фотография и инспекция за опиати и инфекциозни болести.

Указът не разрешава също по този начин експулсирането от Русия на украински жители , като се изключи тези, които са освободени от пандиза или се счита, че съставляват опасност за сигурността на Русия.

В обособен декрет Владимир Путин разпореди изплащането на обществени помощи на уязвими хора (пенсионери, инвалиди, бременни жени), които трябваше да изоставен Украйна и сепаратистките територии.

Според Москва 3,6 милиона души, в това число 587 000 деца, са избягали от Украйна в Русия след съветската инвазия, почнала в края на февруари. Руските управляващи предизвикват сходна миграция и откриха центрове за настаняване в цялата страна .

Някои от тези бежанци, постоянно подпомагани от деятели, обаче по-късно съумяха да изоставен Русия и да отидат в Европейския съюз.

През юли Кремъл улесни украинците в приемането на съветско поданство - ход, наказан в Киев като метод за консолидиране на въздействието на Москва в завладените територии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР