Руският президент Владимир Путин подписа указ за улесняване на престоя

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за улесняване на престоя
Коментари Харесай

Путин подписа указ, улесняващ пребиваването и работата на украинци в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за улеснение на престоя и работата на стотици хиляди хора, които са напуснали Украйна и са отишли в РФ след началото на нашествието, съобщи Франс прес.

Според новите " краткотрайни ограничения ", оповестени през днешния ден, притежателите на украински паспорти, както и жителите на проруските сепаратистки Донецка и Луганска република в Югоизточна Украйна, ще могат да останат в Русия " без ограничаване на периодите ", написа Българска телеграфна агенция.

Досега те можеха да останат публично в Русия единствено 90 дни за интервал общо от 180 дни. За по-дълго престояване беше належащо да се получи позволение за работа или особено позволение.

Съответните лица към този момент имат " право да правят професионална активност в Русия без позволение за работа " , се прецизира в указа.

За да се възползват от тази мярка обаче, те ще би трябвало да дадат пръстови отпечатъци, да си създадат фотография и инспекция за опиати и инфекциозни болести.

Указът не разрешава също по този начин експулсирането от Русия на украински жители , като се изключи тези, които са освободени от пандиза или се счита, че съставляват опасност за сигурността на Русия.

В обособен декрет Владимир Путин разпореди изплащането на обществени помощи на уязвими хора (пенсионери, инвалиди, бременни жени), които трябваше да изоставен Украйна и сепаратистките територии. Според Москва 3,6 милиона души, в това число 587 000 деца, са избягали от Украйна в Русия след съветската инвазия, почнала в края на февруари . Руските управляващи предизвикват сходна миграция и откриха центрове за настаняване в цялата страна.

Някои от тези бежанци, постоянно подпомагани от деятели, обаче по-късно съумяха да изоставен Русия и да отидат в Европейския съюз.

През юли Кремъл улесни украинците в приемането на съветско поданство - ход, наказан в Киев като метод за консолидиране на въздействието на Москва в завладените територии.

Киев и Москва се упрекват взаимно за нов обстрел над Запорожката АЕЦ

През последните 24 часа най-голямата атомна електроцентрала в Европа още веднъж е била подложена на ракетен обстрел и за следващ път Русия и Украйна разменят обвинявания кой го е направил.

Говорителят на съветското военно министерство Игор Конашенков съобщи, че за последното денонощие украинците са обстрелвали АЕЦ Запорожие три пъти, като четири снаряда са паднали върху покрива на постройка, в която се съхранява нуклеарно гориво. " Режимът в Киев продължава да с актовете на нуклеарен тероризъм по отношение на Запорожката нуклеарна централа. Изтреляни бяха 17 ракети, четири от тях уцелиха покрива на специфична постройка номер 1, където се съхранява нуклеарно гориво, създадено от американската компания Уестингхаус. 10 други ракети се взривиха на 30 метра от склад за нуклеарни боклуци ", съобщи той.

Конашенков добави, че равнищата на радиация в централата остават в норма, както и че съветските сили са унищожили американска гаубица в региона на Днепропетровск, откъдето съгласно Кремъл украинските сили обстрелват централата.

В същото време от украинската компания Енергоатом настояват, че днешният обстрел е съветско дело. Това е следващият случай, в който двете страни размениха обвинявания за пукотевица по централата. В четъвртък поради други удари тя за малко беше изключена от електрическата мрежа, което сътвори риск от нуклеарен случай. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че експертите в Запорожската нуклеарна централа са предотвратили най-лошия сюжет " макар непрекъснатите съветски офанзиви ".

" Искам да подчертая, че обстановката остава доста рискова и рискова. Всяко наново изключване от мрежата, всевъзможни дейности на Русия, които могат да провокират изключване на реактори, ще доведат централата още веднъж до ръба ", предизвести Зеленски. Вчера стана ясно, че инспектори от Международната организация за атомна сила имат намерение да посетят Запорожката атомна електроцентрала в понеделник.

Тази есен ще бъде решаващият интервал на войната. Това е декларирал представителят на украинското военно разузнаване Вадим Скибицки, представен от УНИАН. Според тази оценка, основните месеци ще са септември и октомври. Скибицки окачестви решението на съветския президент Владимир Путин от тази седмица да усили числения състава на армията с 10% като увеличение на изтъквам " пушечното месо " в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР